fbpixel
Skip to main content

ORKID - Lansare album

ORKID - Lansare album

ORKID - Lansare album

Orkid lansează albumul 'In the Light We Are Safe', al 4-lea material discografic al trupei. Piesele de pe ITLWAS au fost compuse pe parcursul ultimilor 5 ani și înregistrate începând cu toamna lui 2020 la VdV Music Studio, avându-l ca producător pe Adrian Despot. 

Orkid, trioul de shoegazeri nervoși din București, își definesc stilul ca fiind post-traumatic blues. Pentru ei este definitorie afecțiunea și respectul pentru balene, orci și tot felul de alte bestii marine, terestre și extraterestre. 

Având infleunțe diverse, de la punk și garage la post-metal, de la indie și blues la math, prog sau chiar muzică academică, Orkid au lansat primul lor LP -  Standing Still in the Dark  - în octombrie 2016, urmat de single-ul Beasts Apart în decembrie 2017, apoi de EP-ul (soundtrack) Suruaika în aprilie 2018. La sfârșitul lui 2018, single-ul Daily Extinction marchează prima colaborare cu Adrian Despot ca producător, la VdV Music Studio.Apoi, în martie 2020, EP-ul Deraiat  apare primul lor material în limba română și produsul care cimentează relația pe care trio-ul o are cu Adrian Despot, Sorin Pupe Tănase și VdV Music Studio, Orkid găsindu-și mood-ul și sound-ul ideal în această formulă de studio. 

Alături de cei doi, Orkid a petrectut o parte din ultimele 18 luni în studio. lucrând intens la “In the Light We Are Safe” un material ce va conține 12 piese în registre și stiluri foarte diferite, de la indie și shoegaze, la punk, post-metal și chiar black-gaze.    

În cei 6 ani de existență au susținut peste 150 de concerte,  au cântat în deschiderea unor formații ca: Mogwai (Scoția), Death in Vegas (Anglia), Mono (Japonia), The Underground Youth (Anglia), dar și a celor mai populare formații autohtone – Vița de Vie, Șuie Paparude, Coma, Emil etc. Au apărut într-un show televizat la TVR1 – Starea Nației, 2019 – și în zeci de emisiuni radio – Radio Guerrilla, Tananana, Gold FM, Rock FM etc.

Pentru că doi dintre orci vin din zona producțiilor vizuale, Vlad este de formare scenarist și regizor de film, iar Radu este animator și artist grafic,  Orkid este un produs cinematic, care pune accentul și pe vizualuri animate, ilustrație și design.

Orkid sunt: 

Vlad Ilicevici: chitare, synthuri, voce

Radu Pop: percuție, synthuri

Mihnea Dumitrescu: bass

GUNSHEE - și-a început activitatea concertistică în 2019 (deși bazele proiectului au fost puse încă din 2015). Muzica lor se încadrează în zona de rock progresiv instrumental, cu elemente experimentale, stoner, punk, printre altele. Pe data de 15 iulie 2021, trupa a lansat primul album, cu numele de "Friends Through Here", care conține piese înregistrate în studio, dar și o varianta live a piesei Thomas, înregistrată în Club Quantic în 2019.

Recent, trupa a câștigat Marele Premiu și Premiul UndergroundMusic pentru originalitate în cadrul festivalului concurs Posada Rock 2021.

YT: https://www.youtube.com/watch?v=QffKBjReKWc

Spotify: https://open.spotify.com/artist/56psQJ0OtsXz2uG2eUg0b6

Bandcamp: https://gunshee.bandcamp.com/releases

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe