ORKID @Flying Circus

ORKID @Flying Circus

ORKID @Flying Circus

Orkid, trioul de shoegazeri nervoși din București, se întorc la Cluj, la Flying Circus, unul dintre locurile lor preferate.

 

Orkid își definesc stilul ca fiind post-traumatic blues. Pentru ei este definitorie afecțiunea și respectul pentru balene, orci și tot felul de alte bestii marine, terestre și extraterestre. 

https://linktr.ee/orkid_band

 

Având influențe diverse, de la punk și garage la post-metal, de la indie și blues la math, prog sau chiar muzică academică, Orkid au lansat în octombrie anul trecut cel de-al cincilea album de studio al formației, Noi contra Noi, avându-i ca producători pe Adrian Despot și Sorin Tănase (aka Pupe) la VdV Music Studio.

 

În cei 7 ani de existență au susținut peste 300 de concerte, au cântat în deschiderea unor formații ca: Mogwai (Scoția), Death in Vegas (Anglia), Mono (Japonia), Madrugada (Norvegia), The Underground Youth (Anglia), dar și a celor mai populare formații autohtone – Vița de Vie, Șuie Paparude, Coma, Sucarpați, The Mono Jacks, Emil, Implant pentru Refuz, etc. Au apărut într-un show televizat la TVR1 – Starea Nației, 2019 – și în zeci de emisiuni radio – Radio Guerrilla, Tananana, Gold FM, Rock FM etc.


 

Pentru că doi dintre orci vin din zona producțiilor vizuale, Vlad este de formare scenarist și regizor de film, iar Radu este animator și artist grafic,  Orkid este un produs cinematic, care pune accentul și pe vizualuri animate, ilustrație și design.

Concertul din Flying marchează și o colaborare cu festivalul Nopțile Scurmetrajului Studențesc din Cluj, în cadrul căruia Vlad face parte din juriul pentru animație.

 

În 2022, una din piesele lor, CAD, a fost luată pe coloana sonoră a unui serial HBO (Ruxx), alte două (Stargaze și Beasts Apart) pe coloana sonoră a unui lung metraj - Băieții buni merg în Rai (R:Vlad Potcoavă) și au compus integral coloana sonoră a unui scrurt-metraj animat, pe care l-au realizat in-house - Suruaika > Suruaika - Official Trailer (2022) 

 

Orkid sunt: 

 

Vlad Ilicevici: chitare, synthuri, voce

Radu Pop: percuție, synthuri

Mihnea Dumitrescu: bass

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe