Live Studio Session Mark Oselski trio și Alex Arcuș

Live Studio Session Mark Oselski trio și Alex Arcuș

Live Studio Session Mark Oselski trio și Alex Arcuș

Ne vedem în data de 6 august cu Mark Oselski trio și Alex Arcuș atât în sala Music Hub, cât și prin livre streaming. 

Despre artiști:

𝗠𝗔𝗥𝗞 𝗢𝗦𝗘𝗟𝗦𝗞𝗜 este un pianist, compozitor și producător muzical din Chișinău, Republica Moldova. A început să cocheteze cu jazz-ul încă din liceu, iar la 19 ani înregistrează primul său album - "Rancho Moldova". 

De-a lungul anilor Mark se implică în multiple proiecte muzicale și cântă cu diverși artiști din țară și internaționali precum - “Alex Calancea Band”, “Dan Bălan” , “Zdob și Zdub” , “Wallmark”, “Not an idol” și multe altele. Ca și interpret de jazz este invitat la câteva festivaluri, amintim aici Sibiu Jazz Festival și Brăila Jazz Festival din România, Ethno Jazz Festival din Chișinău. 

Pentru cel de-al 3-lea album - “Places” - colaborează cu doi muzicieni din Moldova, basistul NIchita Morozov și tobarul Alex Zavalii. În prezent lucrează cu saxofonistul Letonian Deniss Pashkevich la cel de-al patrulea album, care urmează să fie lansat în 2021.

Axat pe creația proprie, Mark în muzica sa reprezintă nu doar partea improvizatorică caracteristică stilului, dar și compoziția artistică desfășurată, element caracteristic muzicii academice moderne.

Relația sa artistică cu saxofonistul Alex Arcuș începe încă din liceu, fiind apropiați ca vârstă, unde îngrădiți de studiul muzicii clasice cu toate barierele și limitările sale le trezește o sete nemaipomenită pentru libera exprimare pe care le-o oferă improvizația și sonoritățile jazz-istice. Crescuți ambii în orasul Cricova se împrietenesc rapid, muzica stând la baza relaționării dintre cei doi tineri artiști în devenire. După absolvirea liceului urmează o multitudine de colaborări printre care amintim de Alex Calancea Band, Dan Bălan, primul album semnat de Mark și multe alte intersectări muzicale, care duc la formarea personalității fiecăruia, dar și la sinergia dintre cei doi muzicieni pe care au reușit sa o cultive pe parcursul anilor. 

După mai bine de șapte ani de despărțire, marcați de plecarea lui Alex Arcuș la București, din dorința de a reînvia relația lor muzicală, cei doi decid sa colaboreze pentru câteva concerte in România, avându-i alături pe basistul Gheorghe Postoronca și tobarul Stas Poraico.

Așadar, 35 de norocoși vor putea veni în persoană la concert, iar restul vor putea urmări de acasă. Limitarea ne este dată de spațiu, însă concertul poate avea 2 părți offline, dacă interesul este unul mare din partea publicului.

 

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe