Jazz Nouveau: Nils Petter Molvaer Quartet

Jazz Nouveau: Nils Petter Molvaer Quartet

Jazz Nouveau: Nils Petter Molvaer Quartet

Jazz Nouveau redeschide seria concertelor de luni din Control Club cu Nils Petter Molvær Quartet!

Nils Petter Molvær este unul dintre cei mai cunoscuți instrumentiști ai scenei future/nu jazz, încă din anii ’90. 

Deopotrivă pionier și veteran al jazz-ului electroacustic, trompetistul norvegian a fost printre primii artiști care a îmbrățișat entuziast noile tehnologii, sound-ul electronic devenind amprenta sa.

Compozitorul și-a câștigat statutul pentru neobosita dorință de a deschide noi drumuri în jazz. Cel mai nou disc al său, Stitches este cea mai bună dovadă că norvegianul este mai decis ca niciodată să exploreze noi senzații, noi emoții. Ascultându-l realizăm nu doar că jazz-ul are viitor, ci este unul cât se poate de captivant.

Ca lider de grup, Nils Petter Molvær se remarcă prin alegerea mereu inspirată a colaboratorilor săi, dându-le libertatea de care talentul lor uriaș are nevoie. 

Pentru Stitches, norvegianul a intrat în studio cu bateristul Erland Dahlen ( Madrugada, Evind Aarset), chitaristul Johan Lindstrøm ( Tonbruket) și basistul Jo Berger Myhre.

Rezultatul este un univers muzical care îți taie răsuflarea cu varietatea de stări, lăsând totuși loc introspecției și meditației.

Echilibrul delicat între tandrețe pură și avangardă este ceea ce publicul de pe toate continentele apreciază în muzica lui Nils Petter Molvær.

Promisiunea pe care albumul Stitches o face ascultătorului prin coverul Radiohead-True Love Waits este că rănile noastre se vor vindeca, până la urmă.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe