Recital „Jazz de Sânziene”, cu Nadia Trohin și Mircea Tiberian în cadrul IEsc @ CREART

Grădina cu Filme – Cinema & More
Recital „Jazz de Sânziene”, cu Nadia Trohin și Mircea Tiberian în cadrul IEsc @ CREART Grădina cu Filme – Cinema & More

Recital „Jazz de Sânziene”, cu Nadia Trohin și Mircea Tiberian în cadrul IEsc @ CREART

Grădina cu Filme – Cinema & More

Duminică, 25 iunie 2023, ora 21:00, la Grădina cu Filme – Cinema & More (Piața Alexandru Lahovari nr.7) are loc recitalul „Jazz de Sânziene”, cu Nadia Trohin (voce) și Mircea Tiberian (pian), în cadrul Festivalului IEsc @ CREART (dedicat Zilei Universale a Iei).

Revizitarea unor muzici tradiționale românești în manieră jazz e punctul de plecare și de atracție a unui spectacol inedit pe care l-au pregătit Nadia Trohin și Mircea Tiberian special pentru această ediție a Festivalului IEsc.

Vocea seducătoare a Nadiei Trohin, cu o cunună strălucitoare de nuanțe solare ori lunatice, rezonează cu sonurile interioare și cu registrele sofisticate pe care ni le oferă maestrul pianului și al jazz-ului românesc, Mircea Tiberian.

Un spectacol ca o inițiere în apele tainice ori limpezi ale jazz-ului de Sânziene!

Durata spectacolului: 90 de minute

__

*Accesul începând cu ora 20:00

**Bilete disponibile online – pe Eventbook.ro și la Agenția de bilete CREART (Piața Alexandru Lahovari 7, (deschisă Joi-Vineri 14:00-20:00, Sâmbătă-Duminică 17:00-20:00)

***Detalii: https://www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema/

****Regulament: https://shorturl.at/jzRV5

NADIA TROHIN este o artistă cu personalitate bine conturată în peisajul jazzului autohton. Originară din Chişinău, unde a absolvit Colegiul Naţional de Muzică Ştefan Neaga, între 2000–2004 a fost solista grupului Millenium cu care a lansat albumele: Fata sihastră şi Creştini, Crăciunul a sosit. Şi-a definitivat studiile de licenţă, masterat şi doctorat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. În 2010 a fost premiată în cadrul Festivalului de Jazz de la Tg. Mureş şi în acelaşi an a început colaborarea cu pianistul Mircea Tiberian alături de care a înregistrat CD-ul La margine de Bucureşti, apărut în 2011, la casa de discuri Soft Records, iar mai târziu Aleea Cosmonauţilor (2019). A colaborat cu muzicieni de marcă ai scenei jazzistice, între care: John Betsch, Chris Dahlgren, Maurice de Martin, Mike Roelofs, Jerzy Małek, Martin Gjakonovski, Nicolas Simion ş.a.  În paralel cu activitatea concertistică, interpreta se implică activ şi în domeniul educaţional, fiind lector universitar în cadrul departamentului de jazz al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

MIRCEA TIBERIAN (n. 1955, Cluj) este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați interpreți de jazz români. Și-a petrecut copilăria și adolescența la Sibiu, oraș de care se leagă debutul său muzical, în cadrul Festivalului Internațional de Jazz din 1974. De-a lungul anilor a urcat pe scenă alături de muzicieni precum Larry Coryell, Tomasz Stańko, Herb Robertson, John Betsch, Lisle Ellis, Maurice de Martin, Chris Dahlgren, Horst Nonnenmacher, Adam Pierończyk, Theo Jørgensen, Nicolas Simion și alături de artiști români de jazz extraordinari, precum Johnny Răducanu, Anca Parghel, Dan Mândrilă. În calitate de pianist și compozitor a lucrat în diverse set-up-uri de jazz, improvizație și New-Music.

Printre distincțiile pe care le-a primit se numără Premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (1990, 1996, 2000, 2003), Premiul „Muzicianul Român al Anului” (2003, 2007, 2008), precum și Bursa Enescu – Brâncuși, oferită de Institutul Cultural Român (2006).

S-a implicat în proiecte interculturale precum Liniada (2000), Agnus Dei (2001), Les annes folles de Bucharest (2004), Jazz and Cinema (2005 – prezent), Dark (2006), Eurotique (2006), Jazzy Tarot – musical susținut în cadrul Teatrului Metropolis București (2007-2008). Munca sa din ultimele două decenii este documentată în 19 albume, printre care: Magic Bird, Never Ending Story, Working Underground, Alone in Heaven, Hotel of Three Beginnings, Back To  My Angel, Eleven, Viața lumii, Trei lumini, Palindrome.

Este doctor în Muzică și predă la Universitatea Națională de Muzică din București, unde coordonează Departamentul de Jazz, pe care l-a și înființat în anul 1991. Din 2004 este profesor în cadrul Academiei ICon Arts.

În acest moment, nu avem programată nicio reprezentație viitoare.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe