fbpixel
Skip to main content

3 F : François Couturier + François Méchali + François Laizeau la Jazz Fan Rising Cluj

3F trio plays Musica Callada & more

3 F : François Couturier + François Méchali + François Laizeau la Jazz Fan Rising Cluj 3F trio plays Musica Callada & more

Un trio cu un sound incredibil de elegant, rafinat și atât de melodios. “Cei trei F.” ai jazz-ului din Franța – François CouturierFrançois Mechali și Francois Laizeau sosesc la Cluj-Napoca pentru un concert-bijuterie. O muzică specială, de neuitat, interpretată rar.

Francois Couturier are deja armata sa de fani in Romania: unii fascinați de pianistul interiorizat, inspirat de filmele lui Andrei Tarkovski, cu două albume de aur la ECM - Nostalghia și Tarkovski Quartet). Alții de pianul memorabil de pe albumele lui Anouar Brahem, alături de care a și concertat în România. Cu toții de proiectele cu care ne-a făcut să visăm în cadrul festivalurilor Jazz la Bran, SoNoRo sau Jazz in Church. Printre partenerii săi de scenă s-au numărat Anja Lechner, Jean-Luis Matinier, John McLaughlin, Dominique Pifarely, Palle Daniellson, Jon Christensen, Jean-Paul Celea ș.a.

În proiectul 3F trio, François Couturier se denumește oficial “co-lider”, alături de alți doi tizi ai săi, François Mechali și Francois Laizeau, cu care creează “laolaltă”, „tous ensemble”.

Idea proiectului Musica Callada, care a stat la baza grupului 3 F, a fost a contrabasistului François Mechali, care a relevat celorlalți doi Francois muzica lui Federico Mompou, compozitor catalan. Cu 40 de ani de carieră, Mechali apare pe 60 de albume, în bună parte în calitate de side-man, pentru Enrico Rava, Joachim Kuhn, Anthony Braxton, Steve Lacy, Michel Petrucciani, Kenny Wheeler, Oliver Johnson, Joe McPhee, Mico Nissim. Albumele sub semnătură proprie au venit la varsta maturitatii, impreuna cu inclinatia sa pentru dirijat, compozitie pentru ansamluri orchestrale, si menirea de profesor, la Conservator.

Francois Laizeau, este de asemenea un nume nelipsit de pe marile scene de jazz europene, atat in proiecte de jazz (Toots Thielmans, Martial Solal, Michel Portal, Dominique Pifarely, George Gruntz, Emmanuel Bex, Didier Levallet) cat si de muzica clasica (Michel Legrand, Natalie Dessay, Jaco Pastorius). Este si el profesor de percutie la Conservator.


Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jaz. 

Co-producător: Radio Cluj
Sponsori: Life Is Hard, Altom, Air France
Organizator: Jazz Festivals & Events.

Preț EARLY-BIRD: 60 lei, contingent limitat
Preț întreg: 90 lei

CUMPARATI BILETE:
- ONLINE, de pe www.eventbook.ro, cu printare sau livrare acasa 
- DIRECT de la Libraria Humanitas Cluj sau de la Cinema Florin Piersic

we also recommend