fbpixel
Skip to main content

DokStation presents DON LETTS + The Details & DayDay

DokStation presents DON LETTS  + The Details & DayDay

Vineri 14 septembrie, de la ora 23.30, DokStation Music Documentary Film Festival și Control Club prezintă DJ set-ul muzicianului și producătorului britanic Don Letts – o figură emblematică a scenei punk. Show-ul va fi precedat de două concerte live cu trupele autohtone The Details și DayDay.

 

Regizor, artist și producător, britanicul Don Letts se bucură de o reputație solidă în film și muzică deopotrivă, ca rezultat al activității sale remarcabile de la sfârșitul anilor ’70, continuând cu anii ’80 și ’90 și până în prezent.

Cunoscut ca DJ-ul care a reușit să facă o generație întreagă de punkiști să aprecieze muzica reggae, Don Letts a adoptat etica DIY în 1977, când lucra la clubul punk The Roxy din Londra, și a început lucrul la primul său film, The Punk Rock Movie.

Ulterior, Letts a regizat peste 300 de videoclipuri muzicale pentru un mix eclectic de artiști, de la Bob Marley la Public Image Ltd (PiL), The Pretenders, Elvis Costello, The Pogues sau The Clash. 

După experiența de DJ la The Roxy, Don Letts a continuat să activeze în sfera muzicală și a înființat trupa Basement Five, a lansat un single cu membrii PiL, a fost managerul trupei Slits și a colaborat cu membrii trupei Trouble Funk. La mijlocul anilor ’80, a înființat formația Big Audio Dynamite (B.A.D.) cu Mick Jones (ex-Clash), alături de care a lansat patru albume și a concertat internațional.

La începutul anilor ’90, Letts a părăsit B.A.D. pentru a forma trupa Screaming Target și a lansa albumul Hometown Hi-Fi, dar și câteva compilații: Time Warp Dub Clash (Island Records, 1996), Dread Meets The Punk Rockers Uptown (Heavenly Records, 2002), Don Letts presents: The Mighty Trojan Sound (Sanctuary Records, 2003) și Dread Meets B-Boy Downtown (Heavenly Records, 2004).

Letts este și realizatorul emisiunii săptămânale Culture Clash Radio la BBC 6 Music, pentru care a prezentat mai multe documentare radio, printre care The Story of Island Records, The Clash Live At Shea Stadium și The Story of British Reggae.

În prezent, Don Letts continuă să activeze ca DJ, cu set-uri old school și new school dub reggae, ce își propun să reînvie atmosfera de la The Roxy, din 1977. Sub numele de Dub Cartel Sound System, a mixat la aniversarea a 25 de ani de Rough Trade, la Bestival și Glastonbury.

 

Prima trupă de power pop din România, The Details redă viață muzicii anilor '60, presărând-o cu armonii bogate, influențe de surf, jazz, avantgarde, și dream pop, din care rezultă cea mai frumoasă colonă sonoră pentru cele mai pure și intense sentimente. 

Conținând muzicieni din Coma, Illuminati, și  Lost Society, proiectul a fost deja lăudat de publicații din străinătate, dar și de membrii unor trupe precum The Doors, The Beach Boys, Faith No More, Big Star, Iggy & The Stooges, Einstürzende Neubauten, sau Henry Rollins

Pregătindu-se pentru lansarea EP-ului de debut înregistrat în Marea Britanie, ce beneficiază de invitați care au lucrat cu Paul McCartney, Bob Dylan, The Beach Boys, și Brian May (Queen), The Details și-au început cariera concertistică la finele anului 2017, având deja la activ concerte de succes în cluburi precum Control (București) sau Flying Circus (Cluj), la festivaluri din București ca Femei pe Mătăsari, Green Sounds Fest (pe aceeași scenă cu The Hives), Bucharest Christmas Market, sau Rocanotherworld (Iași), și pe FM, cum ar fi Radio Guerilla, Gold FM, și Radio România Cultural, dar și în Statele Unite, la emisiuni precum "Coverville" din Colorado sau "The Watt From Pedro Show" din California, al basistului din Iggy Pop & The Stooges. 

O prezență plăcută, colorată, și asortată (de la cromatica instrumentelor până la costumație), The Details cântă și încântă cu power pop de cea mai bună calitate!

The Details - Shake Some Action

The Details - Girls on the Beach

The Details - Stop and Dedicate Some Time to the Sun

 

DayDay este unul dintre cele mai noi proiecte indie rock ale scenei bucureștene. Înființată în 2017, trupa face muzică numai bună de ascultat la drum lung. Componență: Andrei Erdei (vocals, lead guitar), Ioana Negrea & Ruka Furtuna (vocals, charm), George Irimescu (bass guitar), Serban Popadiuc (guitar), Cosmin Dumbravă (drums).

 

Pentru nopți leneșe care aproape înghit zilele scurte, muzica DayDay te va duce pe plaiurile vestice, printre cowboys singuratici și domnițe visătoare. 

 

DayDay – Selfie Stick Ballerinas

 

Concertele DayDay și TheDetails, urmate de DJ set-ul Don Letts vor avea loc după proiecția documentarelor Two Sevens Clash: Dread Meets Punk Rockers (+ Q&A Don Letts) și Joy Division.

 

A treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival are loc în perioada 13-16 septembrie 2018. Programul proiecțiilor și evenimentelor conexe este disponibil la www.dokstation.ro. Biletele s-au pus în vânzare pe Eventbook.ro.

DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din București, este conceput să atragă comunități largi din diverse sectoare ale capitalei, combinând două dintre cele mai populare arte - filmul și muzica - , prin proiecții de filme documentare muzicale, discuții, concerte și ateliere pentru copii și tineri.

Evenimentele din cadrul DokStation 2018 vor avea loc la Control Club, Spațiul M60, Apollo 111, precum și în aer liber, în parcarea Plaza Romania Mall.

 

A treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival este organizată Wearebasca și Asociația DokStation. Parteneri: CNC, Centrul Cultural European Sectorul 6 - Primăria Sectorului 6, Plaza Romania, Cohn and Jansen JWT, Control Club, Apollo111, Spațiul M60, DESCHIS Gastrobar, Cărturești. 

Parteneri media: Music Channel, Tanănana, BlitzTV, Radio România Cultural, Scena9, Banchiza Urbană by Igloo, Noizz.ro, HipHopLive, Feeder, HipHopNews.ro, InfoMusic.ro, Verbs describe us, AaRC.ro, Festivalier, GOKID!.