fbpixel
Skip to main content

#concertdeacasa - Teodora Țepeș, pian și Diana Maria Turcu, vioară

De la Zürich, din Salonul de Muzică al artistelor, direct în casele noastre!

#concertdeacasa  - Teodora Țepeș, pian și Diana Maria Turcu, vioară De la Zürich, din Salonul de Muzică al artistelor, direct în casele noastre!

 Concertul a avut loc luni 27 aprilie 2020 la Zürich și va putea fi urmărit aici până la 27 iulie, la miezul nopții. 

Program

George Enescu - Adagio, Balada, Nocturna

Ciprian Porumbescu - Balada

Béla Bartók- Dansuri populare românești, Sz. 56, BB 68

  1. Joc cu bâtă
  2. Brâul
  3. Pe loc
  4. Buciumean
  5. Poarga românească
  6. Mărunțel

Diana Maria Turcu, vioară și Teodora Țepeș, pian

*

Franz.Schubert - Impromptu D935 No. 2

Piotr Ilici Ceaikovski - Anotimpurile, Op.37a

  1. Martie - Cântecul ciocârliei - Andantino espressivo, Sol minor
  2. Aprilie - Ghioceii - Allegretto con moto e un poco rubato, Si bemol major
  3. Mai - Nopți Albe - Andantino, Sol major

Teodora Țepeș, pian

*

Teodora Tepes a început studiul pianului la vârsta de 5 ani cu profesoara Elisa Bâzescu la liceul de muzica ,,George Enescu” din Iașul natal.

În 2012 a fost admisă la Universitatea Națională de Muzică din București la clasa prof. Delia Pavlovici, iar în 2017 a obținut Licența în Interpretare Muzicală la Pian.

În același an a fost admisă, prima pe listă, la studiile de Master – Pianist concertist, la clasa reputatei pianiste Dana Borșan. A susținut Dizertația în 2019 iar în prezent urmează un Master în Interpretare în Muzică de Cameră și Ansambluri Orchestrale la Zürcher Hochschule der Künste, la clasa Prof. Ulrich Koella.

Teodora Țepeș a câștigat numeroase premii la concursuri naționale și internaționale și a acompaniat artiști români de talie internationala precum soprana Georgeta Stoleriu, tenorul Alin Stoica, soprana Mihaela Stanciu, violoniștii Sherban Lupu și Alexandru Tomescu, precum și pe clarinetistul rus Nikita Lyutikov.

A susținut recitaluri în București și în țară, în Ungaria la Sarospotok și în Elveția la Locarno, Lugano și Geneva. A colaborat cu orchestrele filarmonicilor din țară și a participat la Cursuri de Măiestrie Artistică cu profesorii Czicky Boldijar, Walter Krafft, Solomon Pascal, Homero Francesh, Dana Borsan, Andrei Gavrilov.

*

Diana-Maria Turcu provine dintr-o familie de muzicieni, astfel că, în mod natural, a început studiul viorii la vârsta de 5 ani. In 2011 a obținut Licența în Interpretare Muzicală – Vioară la Universitatea de Arte "George Enescu" din Iași. Timp de un an a studiat la Universitatea de Muzică „Franz Liszt” din Weimar cu o bursă Erasmus îar în 2012 a obținut postul de practicant la Filarmonica din Jena, în Germania.

A participat la competiții internaționale și naționale și a câștigat, între altele, Premiul de Excelență la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași pentru activitatea muzicală în 2009; Premiul de virtuozitate "World Delphic Games" în 2008 la Saratov în Rusia, Premiul de Excelență "Olimpicii Școlii românești", oferit de Ministerului Culturii în 2008.

Diana-Maria a participat la cursuri de măiestrie artistică cu violoniștii Maxim Vengerov, Mihaela Martin, Sherban Lupu, Joshua Epstein, Brett Dean, Tim Kliphuis, Liana Issakadse.

În Elveția Diana a susținut un concert de muzică de cameră "Surpriză" în sala „Klangraum” de la Tonhalle Zürich în decembrie 2018, iar la Radioteleviziunea Elvețiană RTS din Geneva a cântat în sala „Espace 2” într-un concert live cu înregistrare în octombrie 2019, una dintre piesele la care a participat fiind Octetul de coarde în Do Major, op. 7 de George Enescu.

În 2018 Diana Maria Turcu a finalizat la Universtitatea de Arte din Zürich (ZhdK) Masterul de Music Performance (Concert Diplom), la clasa de vioară a profesorilor Rudolf Koelman și Bartek Niziol, iar în prezent studiază al doilea Master la secția de Pedagogie Muzicală a aceleiași Universități ZHdK.


.