Concert YOQAL – Sarah Murcia & Kamilya Jubran

Concert YOQAL – Sarah Murcia & Kamilya Jubran

Concert YOQAL – Sarah Murcia & Kamilya Jubran

Institutul Francez împreună cu Jazz Updates prezintă concertul 'YOQAL' – Sarah MURCIA, contrabas și Kamilya JUBRAN, oud și voce – un dialog al cuvintelor și al sunetelor, care va avea loc la Cinema Victoria, în 24 aprilie, de la ora 19:30.

Punctele de convergență între limbajul muzicii arabe tradiționale pe de o parte (Kamilya Jubran) și jazzul european pe de altă parte (Sarah Murcia) se află în centrul demersului artistic pe care îl prezentăm: o muzică în același timp fină, cizelată și improvizată.

Folosind textele unor poeți contemporani sau extrase dintr-o colecție de poezie beduină din deșerturile Sinai și Negev, vocea gravă, uneori dureroasă, adesea profund senzuală a artistei Kamilya Jubran dialoghează cu ritmurile complexe ale contrabasului într-o osmoză profundă și invaluitoare.

Duo-ul Kamilya Jubran și Sarah Murcia este un work in progress permanent (Radio France)

Un duo construit în timp, o complicitate de lungă durată între două artiște foarte exigențe și sensibile, un moment rar! (Paris Jazz)

Cele două artiste colaborează de mai bine de 15 ani.

Kamilya Jubran a fost vocea principală a trupei Sabreen înainte de a se muta în Europa și de a experimenta muzicile electronice. Am auzit-o alături de muzicieni ca Werner Hassler, Frank Vaillant sau trio-ul lui Sylvain Cathala.

Contrabasista și compozitoarea Sarah Murcia și-a petrecut ultimii douăzeci de ani urmând o carieră care a dus-o pe aproape pe toate fronturile muzicale. Un pilon al scenei de jazz, ea s-a făcut cunoscută cu ansamblurile sale Caroline și Eyeballing și a colaborat activ cu Magic Malik, Fred Poulet, Sylvain Cathala, Louis Sclavis, Benoit Delbecq, ONJ, Rodolphe Burger și Mark Tompkins.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe