Concert Simion Bogdan-Mihai și Lăutarii de Mătase la FFIR16

Concert Simion Bogdan-Mihai și Lăutarii de Mătase la FFIR16

Concert Simion Bogdan-Mihai și Lăutarii de Mătase la FFIR16

Lăutarul-culegător de muzici de tradiție Simion Bogdan-Mihai, alături de taraful Lăutarii de Mătase, vine pentru dată la Râșnov, la Festivalul de Film și Istorii, vineri, 23 august 2024, de la ora 20:00, în Grădina Cetății Râșnov!

Născut în 1990 la Râmnicu-Vâlcea, Bogdan a început sa studieze cobza de la 15 ani. Începând cu anul 2006, a călătorit prin România, culegând cântece lăutărești și învățând de la puținii cobzari rămași în viață. A colaborat cu artiști din zone muzicale diverse, precum Mihai Mărgineanu, Taraf de Haidouks, Les Elephants Bizarres, Chimie, Samurai și alții.

Din 2017 a susținut numeroase concerte de muzică lăutărească cu taraful Lăutarii de Mătase.

A lucrat la coloana sonoră a documentarelor "Flavours of Romania" și "Wild Carpathia" realizate de jurnalistul britanic Charlie Ottley.

La 1 mai 2021, a lansat albumul "Valahia în Demol", iar la 1 mai 2023 a lansat albumul "Drum pavat cu bolovani" ce deține un mic record de vânzări (1000 de exemplare epuizate în 9 ore). Ambele albume au fost produse de Adrian Despot.

Sound-ul cobzarului va fi potențat de Nelu Răducanu (țambal), Mandi Pană (vioară), Cornel Neacșu (acordeon), Robert Adam-Szoltan (contrabas) și Cristi Adam (violă-braci).

*Copii până la 12 ani au gratuite, dacă sunt însoțiți de un adult plătitor de bilet.

Location
Date
Price
Order
Location
Date
20:00 - Friday, 23 August 2024
Order

50 lei (presale)

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe