YOQAL

YOQAL Concert

YOQAL

Concert

Sarah MURCIA, contrabas

Kamilya JUBRAN, oud si voce

Institutul francez continua seria concertelor de la sala Elvire Popesco cu o formula inedita - Sarah MURCIA, contrabas si Kamilya JUBRAN, oud si voce - un dialog al cuvintelor si al sunetelor.

Punctele de convergență între limbajul muzicii arabe tradiționale pe de o parte (Kamilya Jubran) și jazzul european pe de altă parte (Sarah Murcia) se află în centrul demersului artistic pe care il prezentam : o muzică care este în același timp fină, cizelată și improvizată.

Textele sunt alese din poeți contemporani sau extrase dintr-o colecție de poezie beduină din deșerturile Sinai și Negev. Vocea grava, uneori dureroasă, adesea profund senzuală a artistei Kamilya Jubran dialoghează cu ritmurile complexe ale contrabasului într-o osmoză profundă și invaluitoare.

Kamilya Jubran si Sarah Murcia colaboreaza de mai bine de 15 ani. Kamilya Jubran a fost vocea principală a Sabreen înainte de a se muta în Europa și de a experimenta muzicile electronice. Am auzit-o alături de muzicieni ca Werner Hassler, Frank Vaillant sau trio-ul lui Sylvain Cathala.

Contrabasista și compozitoarea Sarah Murcia și-a petrecut ultimii douăzeci de ani urmând o carieră care a dus-o pe aproape toate fronturile muzicale. Un pilon al scenei de jazz, ea s-a făcut cunoscută cu ansamblurile sale Caroline și Eyeballing și a colaborat activ cu Magic Malik, Fred Poulet, Sylvain Cathala, Louis Sclavis, Benoit Delbecq, ONJ, Rodolphe Burger și Mark Tompkins.

Duo-ul Kamily Jubran și Sarh Murcia este un work in progress permanent (Radio France)

Un duo construit în timp, o complicitate de lungă durată între doi artiști foarte exigenți și sensibili, un moment rar (Paris Jazz)

Location
Date
Price
Order
Location
Date
19:00 - Tuesday, 23 April 2024
Order
80 lei

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe