fbpixel
Skip to main content

Balance Quartet | Casa Tranzit

Balance Quartet | Casa Tranzit

Balance Quartet | Casa Tranzit

Cvartetul de coarde a fost format în 2010 din studenți ai Academiei de Muzică din Budapesta sub conducerea lui János Rolla. Membrii fondatori au fost Júlia Pusker, Anna Jámbor (vioară), Oszkár Varga (violă) și János Fejérvári (violoncel). Ulterior, membrii și-au continuat studiile în diferite țări, iar cvartetul s-a desființat.

La începutul anului 2022, Tamás Dávid, Mátyás Mézes (vioară), Dániel Krähling (violă) și János Fejérvári (violoncel) s-au întâlnit la o invitație la un concert. Inspirați de succesul proiectului, au început să lucreze intensiv, iar de atunci au urmat mai multe concerte. Cei patru muzicieni au cântat împreună în numeroase formații diferite în ultimii 15 ani.

Cei patru muzicieni locuiesc în trei țări diferite, astfel încât organizarea perioadelor de repetiție necesită multă coordonare și "echilibrare". Din acest motiv le-a venit ideea de a lua numele Balance Quartet, cu aprobarea foștilor membri.

Dániel Krähling a absolvit Academia de Muzică din Budapesta în 2016, ca student al lui László Bársony. În 2015, a petrecut șase luni la Conservatorul Regal din Birmingham cu o bursă Erasmus, ca student al lui Ádám Rőmer. Din 2017, este membru al Orchestrei de Cameră Budapest Strings. Din 2021 este membru al Orchestrei Filarmonicii Naționale.

János Fejérvári a absolvit Academia de Muzică din Budapesta în 2012, la clasa lui György Déri. În 2009-2010 a fost student la HfMDK Frankfurt am Main sub îndrumarea lui László Fenyő. În 2012 a fost admis la Școala doctorală a Academiei de Muzică din Budapesta. În prezent este solist principal al Operei Maghiare de Stat.

Mátyás Mézes a studiat la Academia de Muzică din Budapesta cu Eszter Perényi, la Conservatorul Regal din Bruxelles cu Katalin Sebestyén și Philippe Graffin, precum și la Conservatorul din Lucerna cu Igor Karsko. Din 2017 este concertmaestru al Orchestrei Filarmonicii de Stat din Košice și membru al Estonian Festival Orchestra.

Tamás Dávid a absolvit în Elveția în 2020 ca student la Academia de Muzică din Basel sub îndrumarea Adelinei Oprean și a lui Raphael Oleg. A practicat la Theater Orchester Biel Solothurn din Elveția între 2020 și 2021 și a fost membru permanent al mai multor orchestre de cameră elvețiene, cum ar fi Kammerorchester ITEMPI Basel și Camerata Basilea. Din 2021 este concertmaestru al Orchestrei Simfonice MÁV din Budapesta.

În program:

Johannes Brahms: Cvartetul de coarde nr. 2 în A minor, op. 51

Maurice Ravel: Cvartet de coarde în F major

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe