fbpixel
Skip to main content

THE BEST THING YOU CAN DO WITH YOUR LIFE / CEL MAI BUN LUCRU PE CARE ÎL POȚI FACE CU VIAȚA TA

Zilele Filmului German

THE BEST THING YOU CAN DO WITH YOUR LIFE / CEL MAI BUN LUCRU PE CARE ÎL POȚI FACE CU VIAȚA TA Zilele Filmului German

germană, engleză, spaniolă română și engleză

Regie: Zita Erffa

Documentar / Durata: 93 min. / An: 2018

 

Sinopsis: Acum opt ani, László, fratele regizoarei Zita Erffa, s-a alăturat ordinului catolic ultraconservator Legiunea lui Cristos. Gestul lui a încălcat pactul făcut de frați, de a nu avea niciodată de-a face cu o astfel de instituție, lăsând-o pe Zita total contrariată. László a întrerupt contactul cu familia, primele scrisori fiind verificate de conducerea ordinului, iar vizitele limitate la una singură pe an. Spre surprinderea ei, în 2015, regizoarei i se permite să filmeze, timp de două săptămâni, viața monahală din Connecticut, acolo unde fratele ei trăiește, muncește și se roagă alături de 80 de frați spirituali îmbrăcați în negru. O apropiere foarte personală de fratele pierdut, în imagini uneori poetice, alteori aproape ireale.

Documentarul a fost prezentat în premieră mondială la Berlinale, secțiunea „Perspective ale cinemaului german“, fiind prezentat la diverse festivaluri, în Columbia, Mexic, Ecuador și Republica Cehă.

Despre regizor: Născută în 1986 și crescută la Jakarta, Zita Erffa a studiat între 2010 și 2018 la Academia de televiziune și film din München. În timpul unui an de studiu dedicat filmului documentar, petrecut în Mexico City, Zita Erffa a început filmările la primul ei lungmetraj – The Best Thing You Can Do With Your Life.

we also recommend