fbpixel
Skip to main content

THE BEST THING YOU CAN DO WITH YOUR LIFE / CEL MAI BUN LUCRU PE CARE ÎL POȚI FACE CU VIAȚA TA

Zilele Filmului German

Order tickets
Cinema Elvire Popesco, București Tuesday, 27 November 2018 / 18:30 15.00 LEI Am carnet de 5 bilete

THE BEST THING YOU CAN DO WITH YOUR LIFE / CEL MAI BUN LUCRU PE CARE ÎL POȚI FACE CU VIAȚA TA Zilele Filmului German

germană, engleză, spaniolă română și engleză

Regie: Zita Erffa

Documentar / Durata: 93 min. / An: 2018

 

Sinopsis: Acum opt ani, László, fratele regizoarei Zita Erffa, s-a alăturat ordinului catolic ultraconservator Legiunea lui Cristos. Gestul lui a încălcat pactul făcut de frați, de a nu avea niciodată de-a face cu o astfel de instituție, lăsând-o pe Zita total contrariată. László a întrerupt contactul cu familia, primele scrisori fiind verificate de conducerea ordinului, iar vizitele limitate la una singură pe an. Spre surprinderea ei, în 2015, regizoarei i se permite să filmeze, timp de două săptămâni, viața monahală din Connecticut, acolo unde fratele ei trăiește, muncește și se roagă alături de 80 de frați spirituali îmbrăcați în negru. O apropiere foarte personală de fratele pierdut, în imagini uneori poetice, alteori aproape ireale.

Documentarul a fost prezentat în premieră mondială la Berlinale, secțiunea „Perspective ale cinemaului german“, fiind prezentat la diverse festivaluri, în Columbia, Mexic, Ecuador și Republica Cehă.

Despre regizor: Născută în 1986 și crescută la Jakarta, Zita Erffa a studiat între 2010 și 2018 la Academia de televiziune și film din München. În timpul unui an de studiu dedicat filmului documentar, petrecut în Mexico City, Zita Erffa a început filmările la primul ei lungmetraj – The Best Thing You Can Do With Your Life.

we also recommend

Woman at war Festivalul Internaţional de Psihanaliză și Film
24.11.2018
Woman at war

Festivalul Internaţional de Psihanaliză și Film
Cinema Muzeul Taranului - Studio H. Bernea, București

3000 nights Festivalul Filmului Palestinian
27.11.2018
3000 nights

Festivalul Filmului Palestinian
Cinema PRO, București