ICONS - Ivan Matuší, Ferdinand Milucky, Štefan Svetko

ICONS - Ivan Matuší, Ferdinand Milucky, Štefan Svetko UrbanEye Film Festival 9th edition

ICONS - Ivan Matuší, Ferdinand Milucky, Štefan Svetko

UrbanEye Film Festival 9th edition

Ivan Matušík /1930 - 2022/

Director: Kristina Leidenfrostova
 

Ivan Matušík este unul din primii absolvenți ai Facultății de Arhitectură din Bratislava STU, unde a absolvit în 1953. Munca sa este bazată pe principiul funcționalismului, pe care le-a combinat abil cu avantajele oferite de arhitectura modernă europeană și internațională. Deja la vârsta de treizeci de ani câștiga concursul pentru proiectul Kamenné námestie din inima Bratislavei, iar în 1961 a devenit arhitect șef al State Project Institute of Commerce în Brno, Studio Bratislava.

------------------
ICONS - Ferdinand Milucky

Regia: Dorota Vlnová

Ferdinand Milucky este reprezentativ pentru arhitectura slovacă din a doua jumătate a secolului XX. S-a dedicat muncii pentru expoziții și mai târziu a proiectat clădiri culturale și sociale. Lucrările sale sunt caracterizate de abstracție geometrică, o suprapunere între arta plastică și detalii precise.

-------------------------
ICONS - Štefan Svetko

Regia: Maroš Milčík

Štefan Svetko (1926 - 2009), a studiat arhitectura la Praga și a lucrat la Bratislava toată viața. Soluțiile tehnice inovatoare și o formă figurativă generoasă sunt tipice lucrării lui Svetko. S-a implicat activ și în amenajarea urbană, sub formă de ansambluri de locuințe sau planul general urbanistic al Bratislavei. În 1968 s-a ridicat împotriva ocupației și a activat și în societatea civică în 1989, în timpul Revoluției de Catifea.
 

ICONS - Ikony from UrbanEye on Vimeo.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe