de Cosmin Stănilă
regia: Andrei Măjeri
decor: Adrian Balcău
sound design: Adrian Piciorea
cu: Emőke Kató, Lucian Teodor Rus
durata: 100 min
vârsta recomandată: +14
limba: română și maghiară (cu subtitrare în română)
Când actrița Eszter Nagy este diagnosticată cu demență, fiul ei Cristi alege să se întoarcă acasă pentru a o îngriji. În încercarea de a-și proteja mama de suferințele bolii și de a-i conserva imaginea publică și personalitatea artistică, lui Cristi începe să-i scape printre degete propria viață. Boala lui Eszter devine un al treilea personaj pe care cei doi îl înfruntă cu umor și curaj, dar care îi va face să se îndoiască de concepțiile lor despre grijă, iubire și demnitate.
,,Să fii martorul stingerii propriei conștiințe pare de nesuportat. În lume sunt 50 de milioane de oameni care trăiesc cu Alzheimer. Mulți dintre ei își privesc condiția cu împăcare, confruntându-se cu lipsa unui tratament, dar și cu stigma socială. Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois e despre cum negociem cu iminența propriei dispariții.” (Cosmin Stănilă)
Program cofinanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, în proiectul „Reactor 2021. Proiecții despre viitor”.
Reprezentația are loc în cadrul proiectului Fágáș. Perspective multiculturale - consolidarea antreprenoriatului cultural din Cluj-Napoca în context interetnic româno-maghiar, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA,
Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA