fbpixel
Skip to main content

TOATE LUCRURILE PE CARE MI LE-A LUAT ALOIS

TOATE LUCRURILE PE CARE MI LE-A LUAT ALOIS

română și maghiară română

de Cosmin Stănilă

Regia: Andrei Măjeri

Decor: Adrian Balcău

Sound design: Adrian Piciorea

Cu: Emőke Kató, Lucian Teodor Rus

 

Durata: 100 min 

Vârsta recomandată: +14

Limba: română și maghiară (cu subtitrare în română)

Când actrița Eszter Nagy este diagnosticată cu demență, fiul ei Cristi alege să se întoarcă acasă pentru a o îngriji. În încercarea de a-și proteja mama de suferințele bolii și de a-i conserva imaginea publică și personalitatea artistică, lui Cristi începe să-i scape printre degete propria viață. Boala lui Eszter devine un al treilea personaj pe care cei doi îl înfruntă cu umor și curaj, dar care îi va face să se îndoiască de concepțiile lor despre grijă, iubire și demnitate.

,,Să fii martorul stingerii propriei conștiințe pare de nesuportat. În lume sunt 50 de milioane de oameni care trăiesc cu Alzheimer. Mulți dintre ei își privesc condiția cu împăcare, confruntându-se cu lipsa unui tratament, dar și cu stigma socială. Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois e despre cum negociem cu iminența propriei dispariții.” (Cosmin Stănilă)

Spectacol produs în cadrul proiectului cultural „Drama 5. Ediția a V-a”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Eveniment co-finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca prin proiectul „Reactor 2020. Public și cadre de creație”.

we also recommend

03.10.2020
Summer Survivors // Išgyventi vasarą

ITINERAMA
Cinema Union, Bucuresti

03.10.2020
DAU. Natasha

TIFF Oradea
State Philharmonic Hall, Oradea

Military Wives TIFF Oradea
03.10.2020
Military Wives

TIFF Oradea
Unirii Square Open Air

La Belle Époque TIFF Oradea
04.10.2020
La Belle Époque

TIFF Oradea
Unirii Square Open Air