fbpixel

THE HAMLET SYNDROME

UA RO, EN
THE HAMLET SYNDROME OWR #16 warm-up: poate exista vindecare prin artă? Focus Ucraina

THE HAMLET SYNDROME

OWR #16 warm-up: poate exista vindecare prin artă? Focus Ucraina
UA RO, EN

Regie: Elwira Niewiera, Piotr Rosolowski

Documentar – Polonia, Germania – 2022 – 1h25 

Sinopsis:

Documentarul „The Hamlet Syndrome” spune povestea a cinci tineri care participă la o punere în scenă unică, ce își propune să traseze paralele între experiențele lor de război și „Hamlet”, piesa lui Shakespeare. Pentru fiecare dintre ei, scena reprezintă o platformă pentru exprimarea suferinței, prin celebra întrebare „A fi sau a nu fi?,” o dilemă care se aplică și vieților lor. Protagoniștii se luptă cu dezamăgirea, neputința și furia, încercând să-și reașeze viețile în timp ce procesează trecutul dureros și experiența războiului din Crimeea, din 2014: Slavik a fost luat prizonier, Katya tânjește după iertarea mamei sale pentru că s-a alăturat armatei, Rodion a evadat din Donbas și se confruntă acum cu homofobia crescândă, Roman încă se luptă cu amintirile traumatizante din timpul războiului, când a lucrat ca paramedic pe front, iar Oxana se zbate pe frontul artistic, ca actriță.

La exact un an de când Rusia a invadat Ucraina și a aruncat în aer stabilitatea din regiune, festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania își așteaptă publicul la o proiecție de film, urmată de o dezbatere despre rolul artei în procesarea traumei, respectiv în înțelegerea și fixarea realității.

După film vom discuta despre efectele pe care un an de conflict le are asupra mentalului individual și colectiv (atât în ceea ce îi privește pe cetățenii ucraineni, cât și pe noi, populația vecină și gazdă) și vom analiza în ce măsură arta poate fi un instrument terapeutic, indiferent dacă o practici în mod profesionist sau nu.

 

𝐎𝐥𝐞𝐧𝐚 𝐈𝐥𝐥𝐢𝐞𝐧𝐤𝐨 este actriță de cinema, teatru și antrenor de fitness din Kiev. A absolvit Facultatea de Cinematografie în 1986 și de atunci a jucat aproape 40 de roluri în filme și seriale. Face parte din echipa de teatru JART, care participă cu succes la festivaluri de pantomimă și teatru fizic. În plus, Olena are o experiență de 30 de ani în profesia de antrenor de diferite clase, printre care Stretching, Eco Fitness, Mind Body, cu diplomă de antrenor de fitness de la Federația Franceză de Educație Fizică și Gimnastică și Universitatea de Educație Sportivă din Kiev. În București coordonează un program de mindfullness pentru persoanele refugiate din Ucraina.

𝐊𝐬𝐞𝐧𝐢𝐚 𝐊𝐨𝐳𝐥𝐨𝐯𝐬𝐤𝐚𝐲𝐚 e instructor de dans și coregraf. Vine din Kiev și de mai bine de 12 ani face dansuri latino, dar instructor este doar de 7 ani. După primul spectacol la scară mare, din 2017, au urmat participări la cele mai importante evenimente de dans din Germania, Polonia, Turcia și Ucraina. Ksenia are o școală de dans în Kiev. În România lucrează ca youth worker la Romanian Angel Appeal și își conduce echipa Xena’s Reinas de la distanță, pentru că munca a continuat alături de fetele care au ales să rămână în Ucraina. În ianuarie, trupa a prezentat un nou spectacol, Malaguena, realizat în condiții extrem de dure, în vuietul alarmei de război și al bombardamentelor. Skype a fost de ajutor, dar până la un punct.

𝐕𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭𝐢𝐧 𝐀𝐫𝐬𝐞𝐧𝐞 este psihoterapeut specialist autonom, supervizor în psihoterapia integrativă a traumei și membru al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT) încă de la înființare, din 2010.

Evenimentul este organizat de One World Romania împreună cu EUNIC România. 

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


UN FILM CU O FATĂ FERMECĂTOARE / THIS CHARMING GIRL Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
UN FILM CU O FATĂ FERMECĂTOARE / THIS CHARMING GIRL
Online
TELEGRAME / TELEGRAMS Cinemateca Online
disponibil până la 31.12.2022, 72h de la achiziționarea biletului
TELEGRAME / TELEGRAMS
Online
AMBASADORI, CĂUTĂM PATRIE / AMBASSADORS SEEK COUNTRY Cinemateca Online
disponibil până la 31.12.2022, 72h de la achiziționarea biletului
AMBASADORI, CĂUTĂM PATRIE / AMBASSADORS SEEK COUNTRY
Online
Hai, România!
16:30 - Today, 29 February
Hai, România!
Cinema Mon Amour