fbpixel
Skip to main content

Premiera filmului ‘Frate pentru Frate’ și proiecție în avanpremieră "Oase"

turcă/română română
Premiera filmului ‘Frate pentru Frate’ și proiecție în avanpremieră "Oase" Un film turcesc și o comedie românească într-o proiecție de gală la Piatra Neamț

Premiera filmului ‘Frate pentru Frate’ și proiecție în avanpremieră "Oase"

Un film turcesc și o comedie românească într-o proiecție de gală la Piatra Neamț
turcă/română română

Două filme în premieră la Piatra Neamț: un film turcesc multipremiat la festivaluri și o comedie neagră românească cu Ilona Brezoianu și Mihai Constantin în rolurile principale. De neratat!

Frate pentru Frate, in regia lui Ferit Karahan, coproducție Turcia România, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Eurimages, a câștigat numeroase premii internaționale, printre care premiul Fipresci la editia 71 a Festivalului de Film de la Berlin, premiul pentru cel mai bun film la festivalurile din Antalya, Chicago și  Valencia în anul 2021, alte premii la festivalurile din Istanbul, Sarajevo, Lisabona, Ankara si participări la Moscova,Taipei, Karlovy Vary, Vancouver, Jeonju, Helsinki și Beijing.

Povestea unei zile la o școală din Turcia, regiunea Kurdă, unde un elev se luptă să își salveze un coleg și prieten, atunci când profesorii se feresc de răspundere, iar natura este împotriva lui. Filmul este o dramă cu accente de comedie, și arată o lume foarte interesantă și neobișnuită dintr-o regiune izolată a Turciei.

Scurt metrajul "Oase" va fi proiectat în avanpremieră de test cu public, a fost realizat tot cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Regizorul Mihai Baumann și producătorul Alexandru Crăciun, alături de o echipă mică și entuziastă, au filmat în intregime cu iPhone 13 Pro, singurul de acest gen din România, care le-a dat libertatea creativă pe care o doreau. În această poveste inspirată din fapte reale au participat și actori extraordinari printre care Ilona Brezoianu și Mihai Constantin.

Spre deosebire de “Frate pentru frate”, unde acțiunea se petrece într-o singură zi, “Oase“ spune într-un sfert de oră o poveste care se petrece în mai mulți ani, cu un profesor care vrea să cumpere un schelet uman, în mărime naturală, pentru laboratorul de biologie.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

we also recommend


O VARĂ DE NEUITAT / AN UNFORGETTABLE SUMMER Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
O VARĂ DE NEUITAT / AN UNFORGETTABLE SUMMER
Online
LOVIND O PASĂRE DE PRADĂ / TO KILL A BIRD OF PREY Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
LOVIND O PASĂRE DE PRADĂ / TO KILL A BIRD OF PREY
Online
DRUMUL OASELOR / THE DEATH ROAD Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
DRUMUL OASELOR / THE DEATH ROAD
Online
DOMNIȘOARA AURICA / THE OLD MAID Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
DOMNIȘOARA AURICA / THE OLD MAID
Online