GEOGRAPHIES OF SOLITUDE / GEOGRAFIILE SOLITUDINII

GEOGRAPHIES OF SOLITUDE / GEOGRAFIILE SOLITUDINII One World Romania, ediția a 16-a

GEOGRAPHIES OF SOLITUDE / GEOGRAFIILE SOLITUDINII

One World Romania, ediția a 16-a - ALL THAT BREATHES / TOT CE RESPIRĂ

Regie: Jacqueline Mills – Canada – 2022 – 103 min

Sinopsis:

Era nevoie de o formă specială pentru a putea reda, pe ecran, complexitatea culorilor, texturilor și – până la urmă – vieților care îi trec prin mână ecologistei Zoe Lucas. De zeci de ani, ecologista ține sub observație o mică insulă virgină din largul Canadei, acționând ca o memorie vie, crucială a acestui habitat natural. Pentru aceasta, o specie de insectă nu reprezintă doar un trofeu de împuns cu un ac; o herghelie de cai sălbatici e mai mult decât un prilej de contemplație. Pe cât de fascinat de frumusețea în stare brută a naturii se dovedește filmul, pe atât de colorat de angoasă sfârșește, în măsura în care nici măcar acest loc situat în mijlocul oceanului nu este ferit de acțiunea distrugătoare a omului. „Geographies of Solitude” se construiește astfel ca o elegie in vivo adusă unei idei deloc fanteziste despre paradisul pierdut: un spațiu-timp în care natura să poată evolua neatinsă, într-un spectacol aproape cosmic.

Directed by: Jacqueline Mills – Canada – 2022 – 103 min

Synopsis:

A certain kind of form was needed to be able to render, on screen, the complexity of the colours, the textures and – ultimately -, the lives that pass through the hands of Zoe Lucas. For decades, the ecologist has kept a small island off the coast of Canada under observation, acting as a living, crucial memory of this natural habitat. For this reason, an insect species represents more than a trophy meant to be stuck with a needle; a herd of wild horses is more than an occasion for contemplation. As fascinated by the raw beauty of nature as the film proves to be, it eventually ends up just as angst-ridden, to the extent that not even this place located in the middle of the ocean is safe from man’s destructive action. "Geographies of Solitude" thus builds itself as an elegy in vivo to a not-so-fanciful idea about a lost paradise: a space-time where nature can evolve untouched, in an almost cosmic spectacle.

Biletele sunt valabile doar la data și ora inscripționate pe acestea. Rezervările facute prin abonamentele generale și de 5 intrări sunt valabile cu cel târziu 5 minute înainte de începerea filmului. Accesul spectatorilor în cinema după ora începerii filmului, așa cum este inscripționată pe bilet, nu este posibil.

Pentru accesul persoanelor cu dizabilități și al copiilor sub 12 ani, puteți solicita un bilet cu valoare 0 trimițând un email cu un document justificativ atașat către office@eventbook.ro cu minim 24h înainte de proiecția filmului.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


DE-AȘ FI HARAP ALB / THE WHITE MOOR Cinemateca Online
disponibil până la 31.12.2022, 72h de la achiziționarea biletului
DE-AȘ FI HARAP ALB / THE WHITE MOOR
Online
ACEASTĂ LEHAMITE / THIS DISGUST Cinemateca Online
disponibil până la 31.12.2022, 72h de la achiziționarea biletului
ACEASTĂ LEHAMITE / THIS DISGUST
Online
Carnet de 5 Bilete Cinema ARTA
Valabil 2 luni de la data achiziționării
Carnet de 5 Bilete Cinema ARTA
Cinema ARTA Cluj
My 20th Century F-SIDES
20:00 - Thursday, 23 May
My 20th Century
Cinema ARTA Cluj