fbpixel
Skip to main content

Mihai Viteazul: Prințul intrat în legenda Europei

Order tickets
Location Date / Hour Price Order
Cinema Europa, Bucuresti Tomorrow, 07 July 2022 / 19:00 15 lei
Cinema Patria, Craiova Friday, 15 July 2022 / 19:00 15 lei Choose seats
Cinema Sergiu Nicolaescu, Targu Jiu Saturday, 16 July 2022 / 19:00 10 lei Choose seats
Cinema Arta Sibiu, Sibiu Thursday, 21 July 2022 / 19:00 15 lei Choose seats
Florin Piersic Cinema, Cluj-Napoca Friday, 29 July 2022 / 19:00 18 lei
Cinema Mon Amour, Piatra-Neamt Saturday, 30 July 2022 / 19:00 15 lei Choose seats
Mihai Viteazul: Prințul intrat în legenda Europei

Filmul prezinta, ca o amintire a Domnitorului (Denis Stefan) care calatoreste in timp alaturi de sotia sa, Doamna Stanca (Mihaela Mihai), viata lui Mihai Viteazul, cel mai stralucitor Domnitor al romanilor. Viata lui Mihai este retraita de spiritul sau si al doamnei Stanca, reintorsi in locul nasterii Voievodului, Dragoesti. Un film despre evolutia tanarului care, in numai sapte ani reuseste sa faca o politica asa cum Europa nu mai vazuse niciodata. Si schimba, desi pentru putina vreme, o epoca afundata intr- o brutalitate incredibila. Un tanar care s- a aventurat cu indrazneala si sinceritate in strategii uimitoare, mai mult decat ajunsese sa o faca vreodata un roman al acelor timpuri, intr-o lume neliniștită de frământări politice. Este povestea Voievodului care la acea vreme a cutremurat gandurile si actiunile Europei, cucerind increderea conducatorilor tarilor europene ale epocii sale, inainte sa implineasca varsta de 40 de ani. Un vizionar care a dus la crearea Romaniei de astazi si al carui destin a ramas pentru totdeauna in istorie.

Mihai se ridica peste regulile marilor puteri pentru a uni romanii. O alegere grea. Aflata intre dorinta si rugaciunile mamei, Tudora (Maia Morgenstern), care se calugareste pentru a se ruga pentru victoriile sale, lupta de incurajare a prietenului, confidentului si tovarasului sau, Capitanul Maldar (Aurelian Man) si zbuciumul salbatic al imaginii dedicatei lui sotii Stanca, ramasa singura, care il urmareste inconstient, pana la final.

Un fiu care a dus povara unui destin nascut din iubire, dar tragic. Si frumos in acelasi timp.

Filmul se bazeaza si pe documente si declaratii, in premiera, ale prof. pr. dr. Vasile Oltean, teologul care a descoperit un manuscris rar despre Mihai Viteazul si obiecte apartinand Domnitorului.

we also recommend

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
ERUPȚIA / THE ERUPTION

Cinemateca Online
Online