KLIMT: SĂRUTUL / KLIMT & THE KISS

EN RO
KLIMT: SĂRUTUL / KLIMT & THE KISS Mari pictori pe ecran / Exhibition on screen

KLIMT: SĂRUTUL / KLIMT & THE KISS

Mari pictori pe ecran / Exhibition on screen
EN RO

Din februarie până în mai, la Cinema Timiș îți aducem pe marele ecran o serie de filme bazate pe expoziții de artă ale unora dintre cei mai celebri pictori din istorie, de la Van Gogh la Pissarro și de la Klimt la Vermeer. Realizate în colaborare cu muzee și galerii internaționale majore, documentarele din seria Mari pictori pe ecran / Exhibition on screen oferă o imersiune cinematografică în cele mai iubite opere de artă din lume, însoțite de informații și contextualizări de la istorici și critici de artă de renume.

Regie: Ali Ray

Documentar – Marea Britanie – 2023 – 1h 30min

Sinopsis:

Sărutul de Gustav Klimt este unul dintre cele mai recunoscute și reproduse tablouri din lume. Pictată la Viena în jurul anului 1908, când o lume nouă se lupta cu cea veche, imaginea evocatoare a unui cuplu necunoscut care se îmbrățișează a captivat privitorii cu misterul și senzualitatea sa. Klimt a fost un titan al mișcării Art Nouveau, creând lumi noi și decadente care îmbină senzualitatea tandră, mitologia antică și modernitatea radicală.

Pătrunzând în detaliile culorilor,  ale desenelor decorative, ale simbolismului și ale erotismului fierbinte, filmul este un studiu atent al vieții scandaloase și amestecului de influențe extraordinare din spatele unuia dintre cele mai faimoase tablourile ale lumii.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


Haiducii
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
Haiducii
Online
CAZUL INGINERULUI URSU
20:00 - Today, 21 April
CAZUL INGINERULUI URSU
Cinema Union
CHALLENGERS
20:15 - Tomorrow, 22 April
CHALLENGERS
Cinema Profesor Ioan Manole