fbpixel
Skip to main content

Bobbi Jene #LinoFILM

Push until you have no strength to hide

Bobbi Jene #LinoFILM Push until you have no strength to hide

LINOTIP continuă seria evenimentelor dedicate filmelor de dans cu o nouă proiecție #LinoFILM 

BOBBI JENE 
Push until you have no strength to hide

Dansatoarea americană Bobbi Jene Smith a petrecut 10 ani în rolul starului faimoasei companii de dansuri israeliene Batsheva. Ea ia în cele din urmă decizia dificilă și care îi schimbă viața și cariera să se mute înapoi în SUA. Bobbi a venit pentru prima dată în Israel la o vârstă fragedă. A petrecut ultimul deceniu sub tutela renumitului coregraf Ohad Naharin, care i-a format în mod radical viața personală și munca profesională. Decizia de a pleca din viață este cu atât mai dificilă, având în vedere relația ei în devenire cu colegul dansator, Or Schraiber.

Bobbi folosește distanța lungă față de țara sa natală ca putere și inspirație pentru a vedea împrejurimile ei printr-o abordare nouă. Înapoi în San Francisco, ea începe să lucreze la o coregrafie solo, canalizându-si experiența în lansarea unei o noi premiere

Prin abordarea ei, regizoarea Elvira Lind îl face pe spectator să se simtă parte din procesul lui Bobbi, pe măsură ce își croiește și își perfecționează mișcările. Acest film aduce in prim plan portretul intim al relațiilor de lungă distanță dintre Bobbi și Or. Grația și umilința naturală a lui Bobbi infuzează fiecare scenă, făcând filmul o experiență fascinantă și deschizând ochii.

we also recommend