fbpixel
Skip to main content

IBRAHIM

FR RO
IBRAHIM FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ 2022 - COMPETIȚIA LUNGMETRAJ

IBRAHIM

FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ 2022 - COMPETIȚIA LUNGMETRAJ
FR RO

Regie: Samir Guesmi

Cu: Abdel Bendaher, Samir Guesmi, Rabah Nait Oufella, Luana Bajrami, Philippe Rebbot

Dramă socială – Franța – 2020 – 1h18

Secțiune: Competiția Tinere Talente Lungmetraj

Sinopsis:
Adolescentul visător Ibrahim locuiește într-un cartier de locuințe de la periferia Parisului cu tatăl său, Ahmed, cu care are o relație dificilă. Implicat împreună cu cel mai bun prieten al său, Achille, într-o înscenare nefericită de furt din magazine, Ibrahim este prins de gardian și îi provoacă tatălui său o datorie neașteptată și considerabilă, punând în pericol planurile de carieră ale lui Ahmed. Acum, Ibrahim este pregătit să facă tot ce este necesar pentru a se revanșa și - în sfârșit - pentru a câștiga respectul tatălui său.

Festivaluri: Label Cannes 2020, Alice nella Citta -  Italia, BIFF - Coreea de Sud,  El Goruna FF - Egipt, Unifrance Rendez-Vous in Paris, Rendez-Vous With French Cinema - New York

Competiția tinerelor talente - lungmetraj - propune cinci filme de debut cu un parcurs festivalier impresionant, care vor concura pentru Premiul Publicului, oferit de Institutul Francez şi de TV5 Monde. Descoperiţi vocile noi ale cinematografiei franceze!

Samir Guesmi

După ani de studii de teatru, Samir Guesmi, cunoscut publicului îndeosebi pentru realizările sale actoricești,  și-a făcut debutul în cinema în 1987, în filmul lui Olivier Langlois, Jaune revolver. În 2007, Samir a primit primul său rol principal, în filmul lui Alain Gomis, Andalucia. Nominalizat la Premiul César pentru cel mai bun actor în rol secundar în 2013, pentru filmul lui Noémie Lvovsky, Camille redouble, el și-a continuat colaborarea fructuoasă cu mari autori, precum Nicole Garcia, Claude Miller, Julie Bertuccelli, Rachid Bouchareb, Bruno Podalydès, Solveig Anspach, Arnaud Desplechin, Alain Gomis, Claire Simon și Michel Leclerc. Samir Guesmi și-a făcut debutul regizoral cu C’est dimanche !, un scurtmetraj care s-a bucurat de mare succes în circuitul festivalier internațional, câștigând numeroase premii, inclusiv Premiul publicului la Festivalul de film de la Clermont-Ferrand. Ibrahim marchează debutul său în lungmetraj. 

Stay Up To Date With Your Favorite Events