fbpixel
Skip to main content

Cântecul scorpionilor / The song of scorpions

HipTrip Travel Film Festival 2017

Cântecul scorpionilor / The song of scorpions HipTrip Travel Film Festival 2017

Cântecul scorpionilor / The song of scorpions

Duminică, 26 noiembrie, ora 20.00, Cinemateca Eforie.

Secțiune: Focus: ASIA

*Premieră națională

„Cântecul Scorpionilor” este povestea unei iubiri întortocheate, a răzbunării și a puterii tămăduitoare a unui cântec. Nooran, o femeie lipsită de griji și sfidător de independentă care face parte dintr-un trib, învață arta străveche a leacului. Bunica sa cunoaște cântecul scorpionilor și poate vindeca oameni cu ajutorul lui. Când Aadam, un negustor de cămile, aude vocea lui Nooran, se îndrăgostește nebunește de ea. Înainte ca între cei doi să se înfiripe o poveste de iubire, Nooran este trădată și otrăvită. Femeia ajunge să plece într-o călătorie periculoasă, în încercarea de a se salva și de a-și găsi răzbunarea.


 


 

Titlu original: The song of scorpions

Elveția – Franța – Singapore, 2017

Regie: Anup Singh

Cu: Golshifteh Farahani, Irrfan Khan, Waheeda Rehman, Tillotama Shome

Dramă. Durată: 119 min.

Subtitrare: română, engleză


 

Premii și festivaluri:

  • Nominalizat la premiul Piazza Grande la Festival del film Locarno.


 

Presa internațională:

„Filmul ar fi putut cu ușurință să se transforme într-o melodramă, dar regia lui Singh e cât se poate de sigură; în plus, e dublată de o distribuție extrem de bine aleasă. Golshifteh Farahani își trăiește personajul la fel de intens, chiar și când viața pare să o doboare. Un Irrfan Khan pansiv face din Aadam un personaj fermecător și sensibil, de care e greu să te desprinzi chiar și atunci când afli că nu e tocmai un sfânt, așa cum ai fi crezut inițial. Cântecele superbe presărate prin film adaugă o dimensiune suplimentară unei povești accesibile și agreabile, un imn închinat vieții" (Allan Hunter, Screen Daily)

„Întrebările filosofice complexe pe care le ridică și răspunsurile personale pe care le vei extrage din film se prea poate ca, în cele din urmă, să-ți schimbe viața" (E. Nina Rothe, Huffington Post).


 

HipTrip Travel Film Festival este un proiect cultural al Fundației OVI și co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

we also recommend