fbpixel
Skip to main content

Cyclique

HipTrip Travel Film Festival 2017

Cyclique HipTrip Travel Film Festival 2017

Cyclique

Vineri, 25 noiembrie, ora 18.00, Cinemateca Eforie.

Secțiune: Exploratorii

*Premieră națională

*Proiecția va avea loc în prezența regizorului Frédéric Favre

Un documentar emoționant despre procesul de maturizare pe care îl traversează Caroline, Raph și Matila, trei curieri pe bicicletă din Lausanne. Caroline și-a terminat studiile în jurnalism, dar o macină ideea de a lucra într-un birou de acum înainte. Raph nu intenționează să renunțe la pasiunea sa, dar simte că a ajuns să își testeze limitele. Matila tocmai ce a intrat în domeniul ciclo-curieratului și se pregătește să descopere această lume unică. Un film despre greutățile pe care le întâmpinăm înainte de a ne găsi un loc în lume.


 

Titlu original: Cyclique

Titlu engleză: Cyclic

Elveția, 2015

Regie: Frédéric Favre

Documentar. Durată: 71 min.

Subtitrare: română, engleză


 


 

Premii și festivaluri:

  • Participări la Festival del film Locarno (secțiunea Panorama Suisse), Visions du Réel (Nyon, Elveția), DOK.fest München, Festival des films du monde Montréal, Berner Filmpreis Festival.


 

Ce spune regizorul:

„Curierii pe bicicletă vorbesc adesea despre meseria lor ca despre un drog de care e imposibil să te lași. Dar ceea m-a interesat în primul rând a fost să spun povestea oamenilor, mai mult decât a profesiei lor. Pentru mine, subiectul filmului nu e ciclo-curieratul, ci acesta joacă rolul unei metafore a tinereții și a idealismului care o caracterizează, cu libertatea, dinamismul și autonomia ei" (Frédéric Favre).


 

HipTrip Travel Film Festival este un proiect cultural al Fundației OVI și co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.


 

we also recommend