fbpixel
Skip to main content

SEARA FILMULUI ROMÂNESC – PROIECȚIA „R.M.N.”

SEARA FILMULUI ROMÂNESC – PROIECȚIA „R.M.N.” Grădina cu Filme – Cinema & More

SEARA FILMULUI ROMÂNESC – PROIECȚIA „R.M.N.”

Grădina cu Filme – Cinema & More

Duminică, 26 iunie 2022, de la ora 21:00, te invităm în Grădina cu Filme – Cinema & More la 𝐒𝐞𝐚𝐫𝐚 𝐅𝐢𝐥𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞𝐬𝐜, unde vom proiecta „R.M.N., cu Marin Grigore, Judith State, Macrina Bârlădeanu, Orsolya Moldován, András Hatházi, Deák Zoltán. Cel mai recent film de lungmetraj al regizorului Cristian Mungiu a fost selecționat în competiția oficială a Festivalului de la Cannes 2022 și a apărut în cinematografe pe 3 iunie anul acesta.

𝑷𝒓𝒐𝒊𝒆𝒄𝒕̦𝒊𝒂 𝒗𝒂 𝒇𝒊 𝒖𝒓𝒎𝒂𝒕𝒂̆ 𝒅𝒆 𝒐 𝑺𝒆𝒔𝒊𝒖𝒏𝒆 𝑸&𝑨 𝒎𝒐𝒅𝒆𝒓𝒂𝒕𝒂̆ 𝒅𝒆 𝒄𝒓𝒊𝒕𝒊𝒄𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝒇𝒊𝒍𝒎 𝑰𝒍𝒆𝒂𝒏𝒂 𝑩𝒊̂𝒓𝒔𝒂𝒏 cu actrița Macrina Bârlădeanu și cu regizorul Cristian Mungiu.  

SINOPSIS:

În preajma Crăciunului, Matthias se întoarce de la muncă din Germania în satul său natal transilvan, preocupat de copilul care crește fără el (Rudi), de tatăl lui rămas singur (Otto) și de Csilla, iubita din tinerețe pe care arde să o revadă. Își dorește să se implice mai mult în educația băiatului rămas prea îndelung doar în grija mamei (Ana) și să-l dezbare de spaimele nedeslușite care l-au cuprins. Când la fabrica de care se îngrijește Csilla sunt angajați muncitori străini, pacea celor din comună se tulbură, spaimele îi cuprind deopotrivă și pe adulți, iar frustrările, conflictele și pulsiunile irump la suprafață prin pojghița subțire de aparentă înțelegere și calm.

R.M.N. spune o poveste despre resorturile profunde ale comportamentului uman în fața realităților care îl surprind, despre relația cu celălalt și despre felul în care ne raportăm astăzi la un viitor neliniștitor.

Filmările au fost realizate în perioada noiembrie 2021-ianuarie 2022, în principal în satul Rimetea din județul Alba, dar și în alte localități din Transilvania.

AP12

__

 Accesul începând cu ora 20:00

 Bilete disponibile online, pe Eventbook.ro și la casa de bilete CREART (Piața Alexandru Lahovari nr. 7 - deschisă Lu-Vi 14:00-19:00 / Sâ-Du 16:00-19:00)

****Detalii, program și regulament de participare: https://www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema/ 

Stay Up To Date With Your Favorite Events

we also recommend


NUNTA DE PIATRĂ / THE STONE WEDDING Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
NUNTA DE PIATRĂ / THE STONE WEDDING
Online
GLISSANDO Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
GLISSANDO
Online
CIULINII BĂRĂGANULUI / THE THISTLES IN THE BĂRĂGAN Cinemateca Online
disponibil până la 31.12.2022, 72h de la achiziționarea biletului
CIULINII BĂRĂGANULUI / THE THISTLES IN THE BĂRĂGAN
Online
Hope in the box
15:00 - Saturday, 17 June
Hope in the box
CINEMA UNIREA
KAGEMUSHA Retrospectiva Akira Kurosawa
18:30 - Sunday, 11 June
KAGEMUSHA
Cinemateca Eforie