fbpixel
Skip to main content

SEARA FILMULUI ROMÂNESC – „PENTRU MINE TU EȘTI CEAUȘESCU”

Grădina cu Filme – Cinema & More

SEARA FILMULUI ROMÂNESC – „PENTRU MINE TU EȘTI CEAUȘESCU” Grădina cu Filme – Cinema & More

Joi, 28 iulie 2022, de la ora 21:00, te invităm la Seara Filmului Românesc în Grădina cu Filme – Cinema & More, unde vom proiecta documentarul „Pentru mine tu ești Ceaușescu” (2021), în regia lui Sebastian Mihăilescu, cu Denis Duma, Dan Hudici, Ionuț Amador Motoi, Mario Sandrino Rădulescu, Mihai Topalov, Cristiana-Alexandra Gheorghe, Cristina Parancea, Alin Ilie Grigore, Zhang Florin-Zhiyuan.

Proiecția va fi urmată de o sesiune Q&A moderată de criticul de film Ileana Bârsan, cu regizorul Sebastian Mihăilescu.

Documentarul a fost distins cu premiile pentru „Cel mai bun film din Europa Centrală și de Est” și „Cea mai bună imagine”, în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar Ji.hlava, precum și cu premiul pentru „Cel mai bun lungmetraj de debut” (New Talent Award) la Festivalul DocLisboa.

„La limita dintre ficțiune și documentar, Pentru mine tu ești Ceaușescu aduce în fața camerei tineri între 15 și 22 de ani, provenind din medii diferite, care participă la audiții pentru rolul lui Nicolae Ceaușescu în tinerețe, la mijlocul anilor 1930, încercând să găsească motivația din spatele acțiunilor sale.

Adolescenții transformă în ficțiune o serie de documente oficiale și se raportează la tânărul comunist ca la un personaj de ficțiune, fără idei preconcepute, însușindu-și caracteristicile sale în funcție de pasiunile lor, prin prisma clișeelor din cinematografia comercială.

Un portret al noii generații și o imagine a moștenirii trecutului, acum când rețelele de socializare au la bază aceeași dorință de preamărire specifică anilor '30.”

AP12

*Subtitrare în limba engleză.

__

*Accesul începând cu ora 20:00

**Bilete disponibile online – pe Eventbook.ro și la Casa de bilete CREART (Piața Alexandru Lahovari nr. 7 - deschisă Lu-Vi 14:00-19:00 / Sâ-Du 16:00-19:00)

***Detalii, program și regulament de participare: https://www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema/

we also recommend

disponibil 72h de la prima accesare
Tărâmul Binecuvântat / God’s Own Country

smART HOUSE films from Bad Unicorn
Online

disponibil 72h de la prima accesare
Atelierul / The Workshop

smART HOUSE films from Bad Unicorn
Online

ORANGES SANGUINES/ PORTOCALE SÂNGERII EXCLUSIVITATE CINEMA ELVIRE POPESCO
04.09.2022
ORANGES SANGUINES/ PORTOCALE SÂNGERII

EXCLUSIVITATE CINEMA ELVIRE POPESCO
Cinema Elvire Popesco