fbpixel
Skip to main content

Seara Filmului Românesc - proiecția ,,CRAI NOU”

15+

Grădina cu Filme – Cinema & More

Seara Filmului Românesc - proiecția ,,CRAI NOU” Grădina cu Filme – Cinema & More

15+

Joi, 30 iunie 2022, de la ora 21:00, te invităm în Grădina cu Filme – Cinema & More la Seara Filmului Românesc, unde vom proiecta pelicula „CRAI NOU”/”BLUE MOON”, care a câștigat marele premiu la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian 2021. Filmul, scris și regizat de Alina Grigore, cu Ioana Chițu, Mircea Postelnicu, Mircea Silaghi, Ioana Flora, Emil Măndănac, Ilinca Neacșu, Robi Urs, Mihaela Perianu și Vlad Ivanov în distribuție, reprezintă debutul în lungmetraj al regizoarei.

Proiecția va fi urmată de o Sesiune Q&A moderată de criticul de film Ileana Bîrsan.

SINOPSIS

„CRAI NOU urmărește călătoria psihologică a unei tinere spre procesul ei de dezumanizare. În încercarea  de a urma studii superioare și a scăpa de violența familiei ei disfuncționale, lrina se transformă din victimă în agresor ca urmare a agresiunii subtile pe care trebuie să o îndure. O experiență sexuală ambiguă cu un artist o determină să lupte împotriva oricărui tip de agresiune și să-și urmeze scopul de a fugi la București.”

Alina Grigore e cunoscută pentru felul neconvențional de a construi o poveste în urma colaborării de succes pe care aceasta a avut-o cu Adrian Sitaru la filmul Ilegitim (film premiat cu premiul CICAE la secțiunea Forum a prestigiosului festival de film de la Berlin).

Din cauza dorinței de a descoperi împreună procese și viziuni estetice a fost nevoie de o muncă aprofundată și destul de diferită atât a echipei, cât și a actorilor. Am lucrat împreună intens în fiecare pas al procesului pentru aproape 2-3 ani și au fost implicate resurse aproape nebănuite”, declară Alina Grigore despre primul său lungmetraj.

__

*Accesul începând cu ora 20:00

**Intrare pe bază de bilet

***Bilete disponibile online – pe Eventbook.ro și la casa de bilete CREART (Piața Alexandru Lahovari nr. 7 - deschisă Lu-Vi 14:00-19:00 / Sâ-Du 16:00-19:00)

****Detalii, program și regulament de participare: https://www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema/

we also recommend

disponibil până la 31.12.2022, 72h de la achiziționarea biletului
O NOAPTE FURTUNOASĂ / A STORMY NIGHT

Cinemateca Online
Online

09.07.2022
Mikado

TIFF.16 Sibiu
Cine Gold - Sala 4, Sibiu