fbpixel
Skip to main content

CARTE BLANCHE À LA FEMIS

CARTE BLANCHE À LA FEMIS FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ 2023

CARTE BLANCHE À LA FEMIS

FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ 2023

Carte blanche à la Fémis prezintă o selecție de scurtmetraje realizate de studenții școlii franceze de film La Fémis. Toate filmele din program au fost arătate și premiate la festivaluri internaționale. Proiecția va fi urmată de o prezentare a școlii realizată de Nicolas Lasnibat, director de studii la Fémis.

Filmele sunt vorbite în limba franceză și subtitrare doar în limba engleză. 

Cele 5 filme prezentate în cadrul acestei secțiuni sunt:

CLEAN WITH ME (After Dark) de Gabrielle Stemmer

KING MAX de Adèle Vincenti-Crasson

L’EMPOTE (Extra Flavour) de Carlos Abascal Peiro

ANANSI de Aude Forget

AMOUR EN GALILEE de Nader Chalhoub și Leyla Menhem

Toate filmele sunt vorbite în franceză, cu subtitrare în engleză.

Intrare este gratuită, pe bază de rezervare, în limita a 183 de locuri.

CLEAN WITH ME (After Dark) - r: Gabrielle Stemmer, film realizat în cadrul  Departamentului de Montaj - Promoția 2019 - 21 min.

Pe YouTube, sute de femei postează filmări cu ele însele făcându-și curat în casă.
Premiers Plans d'Angers (2020 - Franța)

Gabrielle Stemmer
După un masterat în literatură, Gabrielle Stemmer a urmat studii de montaj la Fémis. Pentru proiectul său de absolvire, Stemmer a decis să se folosească de fascinația ciudată pe care o are pentru vlogurile tip Clean With Me, compilându-le într-un eseu video.

KING MAX - r : Adèle Vincenti-Crasson, film realizat în cadrul Departamentului  de Regie - Promoția 2021 - 21 min.

Maximilienne, o tânără studentă, își descoperă o nouă latură jucându-se cu propria înfățișare, departe de ochii lumii. Într-o seară, ajunge într-un club de noapte unde asistă pentru prima oară la un drag king show. O nouă lume se deschide în fața ei. O nouă familie.
Mențiune de onoare - Student World Impact Film Festival 2022 (SUA), Premiul publicului la  Festival d'un bord à l'autre 2022, Festival de films LGBT+ - Orléans, Laureat la New York Indie  Short Awards 2022 (SUA), Laureat al Festivalului Internațional de Film Vesuvius 2022, Cea Mai Bună Regizoare la Hollywood Shortfest 2022 (SUA).

Adèle Vincenti-Crasson
După ce a studiat ingineria la Mines de Saint Étienne și animația la Atelier de Sèvres, a început studiile de regie la La Fémis în 2017. Acolo a regizat mai multe scurtmetraje, printre care King Max, care a făcut parte din selecția Cinefondation din cadrul Festivalului de Film de la Cannes în 2021.

L'EMPOTE (Extra Flavour) - r : Carlos Abascal Peiro, film realizat în cadrul Atelier Ludwigsburg - Paris / Promoția 2020 - 9 min.

Joachim este un sexagenar aparent banal. Dar el are o obsesie secretă... sau, mai exact, două.

În timp ce mănâncă murături, nu se poate abține să nu-i privească pe bărbații care frecventează sala de forță aflată peste drum de casa lui.

Într-o zi, un borcan nou de murături i se împotrivește și refuză să se deschidă.
Joachim are o revelație, considerând că a primit de la destin semnul pe care îl aștepta. Traversează strada care îl desparte de obiectul dorinței sale și se încumetă să ceară ajutorul sportivilor.
În ciuda eforturilor lor, niciunul dintre culturiști nu reușește să deschidă borcanul, dar Joachim și-a atins scopul, este ÎN SFÂRȘIT cu ei.
Festivalul de film LGBTQ de la Amsterdam (Olanda - 2021), Festivalul de scurtmetraje Babylon (Irak - 2021), Festivalul internațional de film de la Seattle - SIFF (SUA-2021), Festivalul internațional de scurtmetraje studențești Nahal (Iran - 2021).

Carlos Abascal Peiro
Născut în Cuenca (Spania), Carlos Abascal Peiró a studiat literatură înainte de a lucra ca jurnalist pentru diverse publicații din Madrid și Paris, unde s-a alăturat echipei de corespondenți ai Agenției Spaniole de Presă. A început să studieze în cadrul departamentului de regie al Fémis în 2015. Filmul său Jupiter! a câștigat Premiul juriului la Festivalul de scurtmetraj de la Clermont-Ferrand 2019 și a fost achiziționat de France Télévisions. Cel mai recent film al său, Opération Finot, cumpărat de canalul ARTE, a fost distins cu Prix François-Noury 2020 pentru creație artistică în domeniul cinematografiei și audiovizualului de către Institutul Francez. În prezent lucrează la primul său lungmetraj.

ANANSI - r :  Aude Forget, film din cadrul programului La Résidence - Promoția 2022 - 20 min.

Eden, o coafeză afro, încearcă să își învingă singură durerile de stomac recurente. Cum medicii nu o ascultă, Eden încearcă să se trateze singură. Când durerea reîncepe, viața ei de zi cu zi devine insuportabilă.
Festivalul Internațional de Film de la Amiens 2022 (Franța), Festivalul Internațional de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand 2023 (Franța)

Aude Forget
După ce a absolvit studii de teatru, Aude N'Guessan Forget a lucrat ca actriță și apoi a început să lucreze ca scenaristă. Ea a co-scris NIABLA, un serial pentru Canal+ Afrique (8x52'). Anansi e primul său scurtmetraj de ficțiune, realizat în cadrul La Résidence de la Fémis.

AMOUR EN GALILEE - r : Nader Chalhoub, Layla Menhem, film realizat în cadrul Departamentului de Imagine - Promoția 2021 - 20 min.

La vârsta de 28 de ani, Faten este forțată de familie să se căsătorească cu un bărbat pe care nu l-a ales. Convinsă că această nouă viață i-ar putea aduce libertatea mult așteptată, ea trăiește însă o mare dezamăgire. Decide atunci să se întoarcă în orașul natal din sudul Libanului în căutarea iubirii pe care nu a primit-o niciodată.
Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj documentar - Beirut International Women Film Festival 2022 (Liban), Lux Competition Winner - CaracasDoc 2021 (Venezuela), Premiul juriului pentru documentar studențesc - FNCME - Festival National du Court Métrage Etudiant.

Nader Chalhoub
Nader Chalhoub s-a născut în 1994 la Tunis. După o licență în studii audiovizuale obținută la IESAV (Beirut), s-a alăturat departamentului de imagine al La Fémis, terminându-și studiile în 2021. Amour en Galilée este filmul său de absolvire.

Layla Menhem

Layla Menhem s-a născut în 1994 la Montreal. După licența în studii audiovizuale obținută la IESAV (Beirut), a fost acceptată în cadrul Masteratului de Regie de la La Sorbonne, în Paris, pe care l-a absolvit în 2020. Este co-regizoarea filmului Amour en Galilée.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


SEZONUL PESCĂRUȘILOR / THE SEASON OF THE SEAGULLS Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
SEZONUL PESCĂRUȘILOR / THE SEASON OF THE SEAGULLS
Online
PARAȘUTIȘTII / THE PARATROUPS Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
PARAȘUTIȘTII / THE PARATROUPS
Online
Campioana Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
Campioana
Online
BIETUL IOANIDE / POOR IOANIDE Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
BIETUL IOANIDE / POOR IOANIDE
Online
MMXX I Brașov Proiecție specială în prezența echipei
19:00 - Wednesday, 20 December
MMXX I Brașov
Centrul Cultural Reduta Brașov