Priscilla

Priscilla F-SIDES

Priscilla

F-SIDES

2023

Biografie, Dramă

Regia și scenariul: Sofia Coppola
Cu: Cailee Spaeny, Jacob Elordi
Durata: 1h53 minute

Premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Veneția; nominalizat la Leul de Aur pentru cea mai bună regie și la Globul de Aur pentru cea mai buna actriță în rol principal.

Sinopsis

Bazat pe memoriile Priscillei Presley, filmul surprinde o tânără prinsă în spatele porților Graceland într-o relație de co-dependență cu un bărbat pe care îl întâlnește la o petrecere, superstarul Rock’n Roll, Elvis Presley. Prin ochii Priscillei, Sofia Coppola arată latura nevăzută a unui mare mit american și turbulenta căsătorie dintre Elvis și Priscilla.

Recenzii

Coppola’s portrait is absorbing... This film says a great deal about Elvis and the dysfunctional business he was in and Priscilla’s modest integrity and courage. - The Guardian

You couldn’t ask for a better person to handle this material than Coppola, who’s no stranger to depicting young female protagonists and the powerful men who enjoy keeping them locked in gilded cages... few films have so vividly captured the exhilaration, ennui, and dread of falling for a star. - Rolling Stone


F-SIDES Premieres este o linie curatorială a F-SIDES Cineclub, care își propune să proiecteze în premieră în România filme recente, cu succes festivalier și de public, filme regizate de femei și persoane non-binare, cu personaje feminine complexe care ies din tipare. 

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


UN SURÂS ÎN PLINĂ VARĂ Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
UN SURÂS ÎN PLINĂ VARĂ
#comedy
Online
Trust TIFF.23
12:00 - Tomorrow, 21 June
Trust
Cinema Victoria
Bastardul / Bastarden
20:00 - Saturday, 22 June
Bastardul / Bastarden
Cinema Timiș