JOSEP

FR RO
JOSEP NOAPTEA IDEILOR - ELVIRE CHEZ VOUS & MY FRENCH FILM FESTIVAL

JOSEP

NOAPTEA IDEILOR - ELVIRE CHEZ VOUS & MY FRENCH FILM FESTIVAL
FR RO

De: Aurel

Animație – Franța – 2020 – 1h14

Sinopsis:

Februarie 1939. Republicanii spanioli scapă de dictatura lui Franco fugind în Franța. Guvernul francez construiește lagăre în care îi închide, privându-i de apă și mâncare. Într-un astfel de lagăr, separați de un gard din sârmă ghimpată, doi bărbați se împrietenesc. Unul este Josep Bartoli (Barcelona 1910 – NYC 1995), un ilustrator care se opune regimului lui Franco, iar celălalt este un gardian. 

Compus din ilustrații animate, lungmetrajul de debut al caricaturistului Aurel îmbină cu măiestrie istoria și poveștile personale, evidențiind puterea vindecătoare a desenului. 

Premiul pentru cel mai bun film de animație - European Film Awards 2020, Label Cannes 2020, selecție Tallinn 2020, selecție Guadalajara IFF 2020

Noaptea Ideilor 2021 

Institutul Francez din România sărbătorește în fiecare an dialogul și schimbul de idei dintre țări și culturi, dintre discipline și generații, în cadrul unui eveniment internațional: Noaptea ideilor.

Ediția a șasea va avea loc exclusiv online și se va desfășura în jurul ideii de „APROAPE”.  Citiți aici programul complet al evenimentelor organizate de Institutul Francez din România!

MyFrenchFilmFestival, organizat de Unifrance şi ajuns la a 11-a ediţie, este un festival online care promovează cinematografia franceză în lumea întreagă. Selecţia completă de filme, atât scurt metraje cât şi lung metraje, este disponibilă între 15 ianuarie şi 15 februarie 2021 pe www.myfrenchfilmfestival.com/fr/. Tot aici puteţi vota filmele preferate din competiţie.

Cinema Elvire Popesco a fost în fiecare an partener al acestui festival şi ne bucurăm să putem include o parte din selecţia de filme în programul Elvire chez Vous. Filmele sunt subtitrate în română sau engleză şi accesibile în mod gratuit spectatorilor.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe