GRAND CENTRAL

FR RO
GRAND CENTRAL LE MEILLEUR DU FESTIVAL DU FILM DU FILM FRANCAIS

GRAND CENTRAL

LE MEILLEUR DU FESTIVAL DU FILM DU FILM FRANCAIS
FR RO

Vineri 30 aprilie dăm startul proiecţiilor de warm-up în pregătirea ediţiei aniversare cu numărul 25 a Festivalului Filmului Francez în România.

De la primele sale ediţii şi până în prezent, Festivalul Filmului Francez a acordat o atenţie deosebită vocilor noi ale cinematografiei franceze, aducând filmele lor în faţa publicului din România. În această secţiune vă propunem să (re)vedeţi 5 filme din ediţiile trecute ale Festivalului, care au marcat debutul regizoral ale unor regizoare şi regizori care s-au impus între timp ca nume inconturnabile. 

Fiecare film este disponibil online, pentru 24h, şi poate fi vizionat de pe întreg teritoriul României. 

Primul titlu este Grand Central de Rebecca Zlotowski, prezentat în premieră în România în 2014, în ediţia cu numărul 18, când a câştigat şi Premiul Publicului. 

Este vorba de al doilea lungmetraj realizat de Rebecca Zlotowski, născută în 1980. Aceasta a regizat apoi Planetarium (2016), cu Natalie Portman, Lily-Rose Depp și Emmanuel Salinger, selecționat la Festivalul Internațional de Film de la Veneția,  Une fille facile (2019) și miniseria TV Savages. În prezent, pregătește următorul său lungmetraj, Les Enfants des autres

Regia: Rebecca Zlotowski

Cu: Léa Seydoux, Tahar Rahim, Olivier Gourmet, Denis Ménochet

Dramă, film romantic – Franța – 2013 – 1h34 

Sinopsis:

După diverse locuri de muncă, Gary ajunge să fie angajat într-o centrală nucleară, unde găsește ce spera: bani, o familie și o echipă de lucru unită.  Acolo, aproape de reactoare, unde radiațiile sunt cele mai puternice, se îndrăgostește de Karole, soția lui Toni. Dragostea interzisă și radiațiile îl contaminează lent pe Gary. Fiecare zi care trece devine o amenințare. Viața nu e mai ușoară nici pentru Karole, interpretată de Léa Seydoux, care are de făcut o alegere dificilă, între iubit și amant.

Premiul Swann pentru Cel Mai Bun Film la Festivalul filmului romantic de la Cabourg, Premiul François Chalais la Festivalul de la Cannes în 2013, Premiul Publicului la Festivalul Filmului Francez în 2014 - TV5MONDE / RFI / GDF SUEZ

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


EDIȚIE SPECIALĂ /  SPECIAL EDITION Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
EDIȚIE SPECIALĂ / SPECIAL EDITION
Online
B. D. INTRĂ ÎN ACȚIUNE / BRIGADE MISCELLANEOUS STEPS IN Cinemateca Online
disponibil până la 31.12.2023, 72h de la achiziționarea biletului
B. D. INTRĂ ÎN ACȚIUNE / BRIGADE MISCELLANEOUS STEPS IN
Online