fbpixel
Skip to main content

PUNK BRITANNIA: POST-PUNK 1978-1981

DokStation 2018

PUNK BRITANNIA: POST-PUNK 1978-1981 DokStation 2018

Mișcarea punk: știm cui i se opunea, totuși, la ce a servit? După destrămarea Sex Pistols, o nouă generație de muzicieni a reinventat lumea în care trăia, prin muzica pe care a creat-o. Eliberat de filosofia DIY punk, un caleidoscop de influențe muzicale a spart monotonia partiturilor din trei corzi.
Public Image Limited i-a permis lui Johnny Rotten să devină John Lydon, artistul. În Manchester, Magazine au fost primii care au înregistrat un album după destrămarea Sex Pistols, în timp ce Mark E. Smith crea poezie de stradă, iar Ian Curtis a transformat furia punk într-o dramă existențială.
O sumedenie de intelectuali și artiști de stânga, precum Gang of Four și Wire, au îmbibat post-punk-ul cu opinii politice radicale și conceptualism, în timp ce Pop Group au insuflat funk-ului sentimente anti-capitaliste, la începutul erei Thatcher.
Despre toate acestea și multe altele, în documentarul Punk Britannia: Post-Punk 1978-1981, partea a treia a seriei produse de BBC.

Regia: Ben Whalley / Marea Britanie / 2012 / 90 min
Distribuție: John Lydon, Howard Devoto, Mark E Smith, Peter Hook, Jerry Dammers, The Raincoats, Wire, Jah Wobble, Mark Stewart, Edwyn Collins, Young Marble Giants
 

we also recommend

SAF
20.07.2019
SAF


Cinema Unirea

Arkadia ShortFest 2019 Festival Internațional de Filme de Scurt Metraj
13.08.2019
Arkadia ShortFest 2019

Festival Internațional de Filme de Scurt Metraj
Plaja Corbu