fbpixel
Skip to main content

CRAI NOU

CRAI NOU

Câștigător al marelui premiu la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian 2021, filmul "Crai Nou”/”Blue Moon”, scris şi regizat de Alina Grigore, , cu Ioana Chițu, Mircea Postelnicu, Mircea Silaghi, Ioana Flora, Emil Măndănac, Ilinca Neacșu, Robi Urs, Mihaela Perianu și Vlad Ivanov în distribuţie, reprezintă debutul în lungmetraj al regizoarei.

"Crai Nou" urmărește călătoria psihologică a unei tinere spre procesul ei de dezumanizare. În încercarea de a urma studii superioare și a scăpa de violența familiei ei disfuncționale, lrina se transformă din victimă în agresor, ca urmare a agresiunii subtile pe care trebuie să o îndure. O experiență sexuală ambiguă cu un artist o determină să lupte împotriva oricărui tip de agresiune și să-și urmeze scopul de a fugi la București.

Regizoarea Alina Grigore e cunoscută pentru felul neconvențional de a construi o poveste în urma colaborării de succes pe care aceasta a avut-o cu Adrian Sitaru la filmul Ilegitim, (film premiat cu premiul CICAE la secțiunea Forum a prestigiosului festival de film de la Berlin).

Filmul "Crai Nou”/”Blue Moon” a fost produs de InLight în coproducție cu Atelier de Film, Forest Film, Unfortunate Thespians, Avanpost, Smart Sound Studios si a fost lansat în cinematografele din țară pe 4 martie 2022, prin distribuitorul Follow Art Distribution.

Durata: 1h25

we also recommend

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
OPERAȚIUNEA ”MONSTRUL” / OPERATION ”MONSTER”

Cinemateca Online
Online

DUHUL AURULUI / LUST FOR GOLD Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
DUHUL AURULUI / LUST FOR GOLD

Cinemateca Online
Online