COLONELUL REDL / OBERST REDL

15+
COLONELUL REDL / OBERST REDL Warm-Up Ceau, Cinema!; Retrospectiva István Szabó

COLONELUL REDL / OBERST REDL 15+

Warm-Up Ceau, Cinema!; Retrospectiva István Szabó

Iugoslavia-Ungaria-Austria-RFG / 1985 / 144’ / DCP / color / s.rom. / Film biografic, dramă, film inspirat de piesa de teatru “A Patriot for Me” de John Osborne

R: István Szabó

Cu: Klaus Maria Brandauer, Hans Christian Blech, Armin Mueller-Stahl
 

În ultimii ani ai Imperiului Austro-Ungar, ambiţiosul ofiţer Alfred Redl se chinuie să acceadă la cele mai înalte ranguri ale armatei. În timpul ascensiunii, principala sa grijă este să nu se afle că e homosexual, dar puterea tot mai mare va atrage curând atenţia asupra lui.
 

Festivaluri şi premii: Premiul Juriului la Festivalul de la Cannes 1985, Nominalizare la Cel mai bun film străin la Premiile Oscar 1986, Cel mai bun film la Premiile BAFTA 1986

 

--------------


Retrospectivă István Szabó

Organizatori: Pelicula Culturală și Institutul Liszt - Centrul Cultural Maghiar București 

Înaintea ediţiei a zecea (12-16 iulie), Festivalul Ceau, Cinema! de la Timişoara propune ca warm-up la Cinemateca Eforie din Bucureşti, între 23 şi 25 iunie, o retrospectivă cu trei filme clasice, în versiuni restaurate, ale marelui regizor maghiar István Szabó. Este vorba de celebra trilogie din anii `80 formată din „Mephisto” (1981), „Colonelul Redl” (1985) şi „Hanussen” (1988). Născut în 1938, István Szabó este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi cineaşti maghiari, cu o carieră de peste şase decenii atât în Ungaria, cât şi în străinătate. Filmele sale se bazează pe tradiția cinematografiei de autor europene şi redau multe aspecte ale conflictelor politice și psihologice din istoria recentă a Europei Centrale, fiind uneori inspirate din biografia sa.

Retrospectiva este organizată de Asociaţia Pelicula Culturală din Timişoara şi Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar din București.

Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Pelicula Culturală şi fondat împreună cu Asociaţia Marele Ecran.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara–Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


VALURILE DUNĂRII Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
VALURILE DUNĂRII
Online
CONCURS / ORIENTATION CONTEST Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
CONCURS / ORIENTATION CONTEST
Online
Răpirea fecioarelor Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
Răpirea fecioarelor
Online
The Watchers
19:00 - Today, 25 June
The Watchers
CINEMA UNIREA