Ester Krumbachová este o figură pe nedrept mai puțin cunoscută a cinematografiei cehoslovace din anii ei de maximă efervescență. Dramaturgă, scenografă, costumieră, artist grafic, scenaristă, Krumbachová a colaborat la numeroase din cele mai reprezentative producții ale anilor 60, lucrând alături de Věra Chytilová, Miloš Forman sau Jan Němec.
Propriul ei debut, care avea să fie și singura ei operă realizată în calitate de regizoare, seamănă la o primă vedere cu producțiile anterioare și încheie epoca de dezgheț care a făcut posibil Noul val ceh. La o privire mai amănunțită, detectăm și o tendință renascentistă de a extrage esența unor medii și limbaje vizuale multiple și de a le distila într-o operă deopotrivă lejeră și gravă, în care simțul detaliilor și eclectismul stilistic și tonal al lui Krumbachová strălucesc în toată splendoarea lor uneori kitsch, alteori feerică.
Pretextul narativ este povestea unei femei de vârstă mijlocie care, sigură de puterea ei de seducție, dar și îngrijorată de singurătatea ei, decide să reaprindă flacăra unei iubiri din tinerețe. Îl invită la ea acasă pe inginerul Bohouš Čert (patronimul lui însemnând Diavol în limba cehă), care nu pare să dețină nicio calitate infernală; în schimb, cumulează numeroase defecte profund umane și cele mai multe stereotipic „bărbătești”: egotismul, auto-suficiența, oportunismul și mai ales lăcomia. Dar protagonista interepretată de populara actriță Jiřina Bohdalová are, în ceea ce o privește, atributele unei autentice vrăjitoare, iar înfruntarea dintre femeia sublimată și caricatura bărbatului, într-un decor de o artificialitate căutată și mereu inventivă, face tot deliciul filmului Killing the Devil.
Filmul de ficțiune va fi precedat de două scurtmetraje românești din perioada socialistă.