BUCAREST EN DANGER / BUCUREŞTIUL ÎN PERICOL

FR, RO RO
BUCAREST EN DANGER / BUCUREŞTIUL ÎN PERICOL

BUCAREST EN DANGER / BUCUREŞTIUL ÎN PERICOL

FR, RO RO

Director: Alina Teodorescu, Dimitrie Iordănescu
Duration: 32m
Year: 2019

ARCEN organizează, în parteneriat cu Institutul Francez din București, proiecția documentarului „Bucarest en danger”, realizat de Alina Teodorescu și Dimitrie Iordănescu pentru televiziunea franco-germană ARTE.

BUCAREST EN DANGER 

Povestea unui oraș a cărui memorie se distruge programat. Vechiul București este în ruine, monumentele istorice sunt lăsate să se degradeze, clădiri de patrimoniu sunt dărâmate. Incompetența, abuzul, nepăsarea, corupția, lăcomia dovedesc lipsa de respect pentru cetatea pe care o avem în comun. Societatea civilă este singura care înțelege că memoria pe care alegem să o dăm mai departe spune totul despre cine vom deveni.

EXERCIȚIU DE REFLECȚIE  

Proiecția „Bucarest en danger” va fi urmată de două conversații distincte despre “Memoria de azi care ne definește viitorul. Cum vrem să devină Bucureștiul?”, purtate de personalități care au perspective diferite asupra Capitalei, din sfera culturală, socială, economică, civică și politică. Cele două paneluri - „Ce alegem din ce mai avem azi, pentru a construi Bucureștiul pe care ni-l dorim?” și „Memorie și acțiune: București 2025” – vor fi moderate de Oana Marinescu și vor fi urmate fiecare de o sesiune de Q&A.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend