fbpixel
Skip to main content

SUMMER OF SOUL (...OR, WHEN THE REVOLUTION COULD NOT BE TELEVISED)

BUCHAREST INTERNATIONAL DANCE FILM FESTIVAL #7: POTENTIAL WORLDS

SUMMER OF SOUL (...OR, WHEN THE REVOLUTION COULD NOT BE TELEVISED) BUCHAREST INTERNATIONAL DANCE FILM FESTIVAL #7: POTENTIAL WORLDS

EN RO

Regia: Ahmir „Questlove” Thompson

Cu: Stevie Wonder, Nina Simone, Sly & The Family Stone

Documentar - SUA - 2021 - 1h 58min

Aclamatul debut în regie al cântărețului Ahmir „Questlove” Thompson e un documentar puternic și captivant — parte film-concert, parte consemnare a unui eveniment istoric de proporții care a sărbătorit moștenirea, cultura și moda afro-americană. Pe parcursul a șase săptămâni, în vara anului 1969, la doar 160 de kilometri sud de Woodstock, Harlem Cultural Festival a fost filmat în Mount Morris Park (acum Marcus Garvey Park). Imaginile nu au fost niciodată văzute și uitate în mare măsură — până acum. Summer of Soul vorbește despre importanța istoriei pentru bunăstarea noastră spirituală și reprezintă o dovadă a puterii vindecătoare a muzicii în perioade de neliniște, atât din trecut, cât și din prezent. Filmul include concerte nemaivăzute până acum ale unor artiști precum Stevie Wonder, Nina Simone, Sly & the Family Stone, Gladys Knight & the Pips, Mahalia Jackson, B.B. King, The 5th Dimension și mulți alții.

Summer of Soul a câștigat Marele premiu al juriului și Premiul publicului la ediția din acest an a Festivalului de Film de la Sundance și e proiectat în premieră națională în România la BIDFF. 

we also recommend

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
CROAZIERA / THE CRUISE

Cinemateca Online
Online

POVEȘTI LA FEMININ Retrospectiva Anonimul 2021
01.10.2021
POVEȘTI LA FEMININ

Retrospectiva Anonimul 2021
ARCUB Gabroveni

Blanche Bucharest Fashion Film Festival 2021
26.09.2021
Blanche

Bucharest Fashion Film Festival 2021
Cinema Elvire Popesco