fbpixel
Skip to main content

Calup scurtmetraje HIV Amprente

Art200 International Queer Film Festival

Calup scurtmetraje HIV Amprente Art200 International Queer Film Festival

Întru paradigma fricii de cunoaștere, în timpul Primului Război Mondial, oficialii Marinei Statelor Unite ale Americii au demontat mânerele ușilor de la bordul navelor de război, pentru a încetini răspândirea sifilisului în rândurile soldaților săi. Nașterea absurdului e lipsită de temporalitate, astfel eternă, astfel persistentă, precum natura umană persistă peste secole în temerile sale și îmbracă astăzi serofobia – uniforma unui război menit să spele mâini murdare de conspirația viciilor homosexualității și a revoluției sexuale, război în care cei mai vulnerabili nu mai pot decât să scurme după dragoste și imunitate – demnitate și antiretrovirale. În știrbirea demnității, în deprivarea de drepturi, în lipsa serviciilor medicale și în dezbinarea unor comunități solubile în frică: acolo regăsim povara azi a stigmei, mâine a traumei. În căutarea umanului pierdut, a intimității și a unui status nedetectabil, în drumul bătătorit de persoanele care au murit din cauza lipsei resurselor în a combate SIDA și în viețile persoanelor care trăiesc astăzi sub semnul stigmei HIV: acolo e amprenta exodului motivat de încă un mit modern al păcatului.
– Alexandru Țanțu, curator

Love in the Ungodly Hour

Mark și Theo erau iubiți de multă vreme, chiar cei mai buni prieteni din copilărie. Dar, după ce Theo testează pozitiv pentru HIV, Mark dispare din relația lor. Ani mai târziu, Mark se întoarce să ceară iertare, iubire și înțelegere. După ce și el a fost lovit de boala care i-a despărțit.

r. Bradley Jason Pantajo, Philippines, 2021, 5 min

Among Sorrows and Songs

Mark e un bărbat singur de vreo 30 de ani, a cărui slujbă e transportul medicamentelor pentru HIV. Among Sorrows and Songs se axează pe o zi din viața sa, în timp ce transportă medicamentele către diferiți clienți care se confruntă cu propriile obstacole, ce dezvăluie realitățile și problemele intersectate ale vieții cu HIV într-o societate urbană contemporană.

r. David Simpatico, Andy Motz, SUA, 2018, 10 min

Mitr Clinic - Pride and Beyond

În ianuarie 2021, ACCELERATE a lansat prima clinică completă din India cu și pentru comunitatea transgen din Hyderabad. Clinica Mitr [„prieten” în hindi, sugerând conversații extinse bazate pe prietenie și empatie, ce susțin și înțeleg nevoile și problemele reale ale persoanelor transgen] oferă servicii complete comunității transgen și funcționează drept model pentru cum să ajuți populațiile vulnerabile și marginalizate. Documentarul arată eforturile colective ale echipei Clinicii Mitr din Hyderabad de a lupta și a găsi calea către acceptare și de a crea mândrie în identitatea lor, deschizând drumul către și mai mult. Filmul subliniază că „punctele de acces non-HIV” pot juca un rol vital în a asigura accesul la proceduri HIV ce pot salva vieți, pentru persoanele și comunitățile care au cea mai mare nevoie de ele.

r. Shrikkanth Govindarajan, India, 2021, 10 min

sift.simmer.shred

O relație queer cu o istorie de violență domestică explodează în timpul carantinei.

r. Caglar Kimyoncu, UK, 2022, 20 min

Resurrection

De când iubitul său s-a sinucis pentru că a contractat HIV de la el, Thien, un bărbat gay seropozitiv, se izolează de societate, renunță la sănătatea sa și se roagă zilnic pentru iertarea vinii sale. Ce nu știe el e că rugăciunea sa a fost răspunsă în secret, sub forma unul tânăr străin pe care îl întâlnește și cu care locuiește, deși îi cunoaște starea de sănătate.

r. Doan Tuan Duc, Vietnam, 2022, 30 min

Xavier and Miguel

Xavier decide să filmeze cu telefonul un weekend petrecut cu Miguel, prietenul lui cel mai bun, pentru a declara lumii și lui Nicolas, tatăl său, că se poate să fie îndrăgostit de acesta.

r. Ricky Mastro, Brazil, 2022, 13 min

we also recommend

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
O VARĂ DE NEUITAT / AN UNFORGETTABLE SUMMER

Cinemateca Online
Online

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
PATUL CONJUGAL / THE CONJUGAL BED

Cinemateca Online
Online

OSÂNDA / THE DAMNATION Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
OSÂNDA / THE DAMNATION

Cinemateca Online
Online