fbpixel
Skip to main content

PROGRAM SCURTE METRAJE - TRENTO FESTIVAL 4 KID’S

ALPIN FILM FESTIVAL 2021

PROGRAM SCURTE METRAJE - TRENTO FESTIVAL 4 KID’S ALPIN FILM FESTIVAL 2021

Trento festival 4 Kid’s este o selecție de scurt metraje de animație oferită de cel mai mare festival de film montan din Europa si primul festival montan de film din lume,  creat in 1952 . Selecția a fost coordonată de Rossana Stedle  Trento film festival,  coordinator program festival,   si cuprinde cele mai  bune scurt metraje de animație din ultimii ani care au ca temă natura , protecția mediului si cultura montană

 1. ULTIMA ZI DE TOAMNÀ  - FRANȚA – 7 min.
 2. MIGRATORII – FRANTA - 8 min.
 3. BARCA NUMĂRUL 5 – IRAN – 6 min.
 4. SALUT CERBIȘORULE – UNGARIA - 6 min
 5. VULPEA ȘI BALENA – U.K. – 12 min
 6. TEREN ACCIDENTAT – FRANTA - 6 min
 7. VÂNATOAREA – FRANTA – 5 min 
 8. PÂNĂ LA URMĂ,  SUNTEM OAMENI – CEHIA - 17 min
 9. COCOȚAT – U.K. – 11 min.

SUBTITRATE 

10 . CASA ARICIULUI  - CANADA – 10 min. 

11 . VIGIA – ELVETIA – 8 min 

13. ALPINISTUL RAM –  USA -  6 min .

14. LUPUL CEL MARE SI LUPUL CEL MIC – 14 min

 

Ultima zi de toamnă - 7’

Animalele din pădure colecționează în secret piese de biciclete abandonate pentru a construi vehicule pe mărimea lor. O cursă mare se pregătește: cursa ultimei zi de toamnă. 

Migratorii - 8’

Doi urși polari sunt împinși la exil din cauza încălzirii globale. În timpul călătoriei lor, aceștia vor întâlni urși bruni cu care vor încerca să conviețuiască.

Barca Nr. 5 - 6’

Alma, care locuiește lângă un lac și are multe amintiri despre lac și barca nr. 5, acum este nevoită să migreze cu părinții ei pentru o vreme într-un oraș. Când se întorc află că s-a întâmplat ceva...

Salut cerbule! - 6’

Film scurt de animație despre un cerb adorabil ce bea ciocolată caldă. Acesta este nerăbdător să facă curat în fața casei sale în fiecare zi. Un cutremur suspicios ce durează toată noaptea îi face viața complicată cauzând dezastru zilnic. Între două căni de ciocolată caldă adevărul ce îi va schimba viața pentru totdeauna iese la iveală...

Vulpea si balena - 12’ 

O vulpe curioasă, o călătorie plină de descoperiri... Sunete si creaturi ale pădurii o însoțesc în căutarea unei balene misterioase.

Teren accidentat  - 6’

Cei mai buni doi salvamonți din regiune sunt pregătiți pentru noua lor misiune. În ciuda profesionalismului și a determinării lor, lucrurile nu vor merge conform planului.

Vânătoarea - 5’

Nenorocirile unui vânător miop care a luat din greșeală cu el un iepure în loc de câinele său în pădure

Până la urmă, suntem oameni - 17’

În timpul unei ierni geroase, un iepure sălbatic trebuie să îndure frigul, foamea și pericolele din jur  (vânători și alte animale). Într-o zi află ce viață bună, confortabilă și sigură duc alți iepuri.

Cocoțat - 11’

Filmul spune povestea unui om care locuiește într-un submarin echilibrat precar în vârful unui munte. Acesta este vizitat de musafiri nepoftiți.

Străin printre ghețari - 13’

Povestea amuzantă a unui cocoș crescut printre pinguini, care învață să își iubească familia și locul din care este.

Filme cu subtitrări

Total 65

Vigia - 8’

Bunicul regizorului îl roagă să facă un film inspirat dintr-o poveste inventată de el: din cauza poluării, o albină se decide să își părăsească stupul pentru a căuta un loc mai confortabil în care să trăiască. 

Ram’s Horn - 5’

Un alpinist prea încrezător, condus de dorința de a fi faimos, își propune să cucerească pantele abrupte, impunătoare ale muntelui, dar ajunge în competiție cu un rival neașteptat și copilul său adorabil, ceea ce îl va face sa își reconsidere prioritățile.

Marele Lup și Micul Lup - 14’

Lupul cel mare trăiește singur și fericit sub copacul lui. Într-o dimineață vine lupul mic, hotărât să-i țină companie, dar lupul mare nu este foarte încântat de idee.

Casa ariciului - 10’   Pentru competitie

Acesta este un film de animație de tip stop-motion pentru toate audiențele, bazat pe un poem de Branko Ćopić, un scriitor din fosta Iugoslavia. Adânc înrădăcinată în Iugoslavia postbelică, această poveste modernă se află în strânsă legătură cu tradiția populară, dar transcende culturi specifice, epoci și generații concentrându-se pe esența de acasă. Casa ariciului este un act, nu un loc sau o cultură. Ea reprezintă devotamentul și cultivarea siguranței, demnității și confortului, un adăpost protector care reflectă și definește cine suntem

we also recommend

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE / YOUTH WITHOUT AGE

Cinemateca Online
Online

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
DRUMUL OASELOR / THE DEATH ROAD

Cinemateca Online
Online

ȘEFUL SECTORULUI SUFLETE / THE CHIEF OF THE SOULS DEPARTMENT Cinemateca Online
disponibil până la 31.12.2022, 72h de la achiziționarea biletului
ȘEFUL SECTORULUI SUFLETE / THE CHIEF OF THE SOULS DEPARTMENT

Cinemateca Online
Online