fbpixel
Skip to main content

SUPERHOMBRE

GALA DESCHIDERE ALPIN FILM FESTIVAL 2020

SUPERHOMBRE GALA DESCHIDERE ALPIN FILM FESTIVAL 2020

Duration: 1h 9
Country: România
Year: 2019

#documentary

Un alpinist trebuie să aibă în permanență trei puncte de sprijin. Horia Colibășanu e dentist, soț și tată a doi băieți și alpinist de elită în Himalaya. Cum își găsește echilibrul? Probabil e...Superhombre

Gestul solidar și riscant de a nu-și abandona camaradul bolnav la 7400 metri pe Annapurna, pe alpinistul basc Iñaki Ochoa, a impresionat Spania și comunitatea alpiniștilor din lumea întreagă.  În ciuda tragicului incident, Horia Colibășanu a continuat să se cațere în pur stil alpin, așa cum făcea Iñaki, fără oxigen suplimentar. În primăvara lui 2017, sportivul de 40 de ani începe o nouă expediție pe Everest, după două tentative ratate. Pentru prima oară, el încearcă o ascensiune solo.   Lupta nu e atât cu structura muntelui, cât e cu propriile slăbiciuni. Totuși, Horia admite că are o putere specială invizibilă, "ca Omul din Atlantis". Corpul său se adaptează foarte rapid la aerul rarefiat din Himalaya.   Timp de 3 ani, echipa l-a urmărit pe protagonist în expedițiile sale, dar mai ales în sânul familiei, unde are de rezolvat chestiuni din cele mai obișnuite. 

Superhombre este o poveste despre căutarea libertății într-o lume în care timpul e tot mai scurt. Pentru Horia și colegii lui, Himalaya e unul din ultimele locuri de pe planetă unde mai poți trăi neprevăzutul, aventura autentică. Această privire în culisele vieții alpinistului include pe lângă filmări profesionale la altitudine extreme și momente selectate din impresionanta sa arhivă personală, adunată în 15 ani de carieră sportivă. 

we also recommend

21.09-27.09, disponibil 24h din momentul achiziției biletului
The Divine Order / Ordinul divin

ARTA-Acasă
Online

03.10.2020
Funeralii fericite (2013)

Serile Filmului Românesc 2020, ediția a XI-a
Cinema Ateneu Iași, Iasi

PROXIMA FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ 2020
23.09.2020
PROXIMA

FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ 2020
Calea Victoriei 192A

MALMKROG Central European Film Festival Timișoara 2020
27.09.2020
MALMKROG

Central European Film Festival Timișoara 2020
Grădina de Vară Capitol