fbpixel
Skip to main content

BREAKING THE WAVES/ ABISUL SUFLETULUI

15+

FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ 2022 – REGARD VERS L’EUROPE

BREAKING THE WAVES/ ABISUL SUFLETULUI FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ 2022 – REGARD VERS L’EUROPE

15+ EN RO

Regie: Lars von Trier

Cu: Emily Watson, Stellan Skarsgård, Jean-Marc Barr

Dramă psihologică – Danemarca, Suedia, Olanda, Franța  – 1996 – 2h39 

Secțiune: Regard vers l’Europe 

Sinopsis:

La începutul anilor '70, o fată naivă, Bess, care trăiește într-o mică comunitate de pe coasta de nord-vest a Scoției, se îndrăgostește de Jan, un muncitor pe o platformă petrolieră și om al lumii. În ciuda opoziției locale, cei doi se căsătoresc. Jan se întoarce la platformă, în timp ce Bess numără zilele până la întoarcerea lui acasă, sigură că dragostea lor este făcută în ceruri, mai ales că este convinsă că poate comunica mental cu Dumnezeu. Când un accident îl lasă paralizat pe Jan, el este îngrijorat că Bess se va rupe de viața normală. Dându-și seama că va fi țintuit la pat, o convinge că îl va ajuta să se recupereze oferindu-se altor bărbați.

Festivaluri și premii: în Competiția oficială a Festivalului internațional de film de la Cannes 1996; Premiul César pentru cel mai bun film străin 1997; Premiul pentru cel mai bun film european – European Film Awards 1996.

Secțiunea Regard vers l'Europe/ Privire către Europa celebrează cooperarea cinematografică în Europa şi rolul determinant al Franţei în acest context, propunând o selecție inedită de coproducții franco-europene marcante realizate după 1960.

we also recommend

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
COMEDIE FANTASTICĂ / A FANTASTIC COMEDY

Cinemateca Online
Online

03.07.2022
Top Gun: Maverick


Florin Piersic Cinema, Cluj-Napoca