fbpixel
Skip to main content

Visul (spectacol invitat)

Visul (spectacol invitat)

**o producție Reactor, Cluj

 

Durata: 140 min.

Vârsta: 14+

 

O clasă de actorie se pregătește de spectacolul-examen „Visul unei nopți de vară”. Școala e plină de zvonuri, repetițiile de revelații și nopțile de neliniște. Limitele dintre teatru și viață, dintre școală și viață personală, dintre normal și anormal se contopesc și dispar.

Spectacolul a fost creat în cadrul proiectului „Zonă de siguranță”, care are ca temă de cercetare abuzurile de putere ce pot apărea în mediul universitar, în special în cadrul facultăților cu profil artistic.

Spectacolul conține fragmente din „Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare, traducerea Ștefan Octavian Iosif.

 

Text: Alexa Băcanu

Regia: Dragoș Alexandru Mușoiu

Scenografia: Mihai Păcurar

Coregrafia: Sergiu Diță

Pregătire muzicală: Adonis Tanța

 

Muzica: Max Anchidin („Fugi sau te luptă” și „Normal”), Renata Burcă („Cum am ajuns aici” și Cocoșii negri”), Magor Bocsárdi („Cineva trebuie s-o facă”), Csaba Boros („Noaptea din vis”), Tibor Cári („Marele oraș” și „Suntem o familie”), Radu Dogaru („Serenadele” și „Culisele”), Ada Milea („Zvonurile”), Adrian Piciorea („Noaptea e momentul meu”), Corina Sucarov („Nu e personal”), Peter Visky („Copiii noștri/Iată-ne ajunși aici”), Compozitor anonim („Corpul meu nu e al meu”)

 

Distribuția: Maialgesa Dat, Călin Deneș, Radu Dogaru, Christian Har, Ana Maria Marin, Duncan McKee, Victor Muntean, Emőke Pál, Ana Rednic, Oana Rotaru, Paula Seichei, Doru Taloș, Adonis Tanța

Cu participarea: Oana Mardare / Andrada Balea

Sunet și lumini: Cătălin Filip

Sonorizare: Radu Boancă

Foto și video afiș: Vivien Miron-Vilidár

 

Producător: Asociația Reactor de creație și experiment

În parteneriat cu Facultatea de Teatru şi Film / UBB Cluj

 

Subiect: putere&educație

Gen: musical

Atmosferă: ambiguă

În timpul spectacolului se folosesc lumini stroboscop.

***

Reactor de creație și experiment funcționează din 2014 ca studio de teatru și producător de spectacole. Principalele direcții de interes sunt dramaturgia contemporană, experimentul și cercetarea artistică, istoriile personale și istoriile recente. Spectacolele Reactor se construiesc pe idei originale, în jurul unor teme strâns legate de contextele sociale prezente sau istorice, documentate și, de multe ori, trecute și prin filtrul experiențelor personale ale artiștilor creatori.  Echipa Reactor e formată din actori, dramaturgi și regizori care testează permanent formule de lucru, modalități de creație artistică contemporană și limbaje noi de adresare și comunicare cu publicul.

Spectacol produs și prezentat în cadrul proiectului „Zonă de siguranță”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

we also recommend