fbpixel
Skip to main content

Stația 13

dupa Schite si piese de I.L.Caragiale

Order tickets
Location Date / Hour Price Order
Grădina Sticlarilor, Bucuresti Friday, 28 August 2020 / 20:00 40 lei

Stația 13, în regia lui Alexandru P. Rusu, aduce împreună personaje celebre ale lui Caragiale, precum Rică Venturiano, Zița, Cetățeanul Turmentat, dar pe care le regăsim în contexte inedite, alături de alte personaje mai puțin cunoscute din schițele dramaturgului (C.F.R., Lună de miere, Art. 214), dar la fel de ofertante și savuroase. 

 

Universul lui Caragiale este inconfundabil, este un univers care uneori frizează absurdul, alteori este încărcat de o poezie subtilă – cu această ocazie, îl veți descoperi și pe Caragiale poetul, o latură a sa pe nedrept trecută cu vederea până acum. Caragiale este eternul nostru contemporan, de aceea este și va fi actual în orice epocă, reprezentând o esență a specificului românesc, pe care numai el a știut să o surprindă atât de nuanțat, cu o ironie benignă, cu duioșie și înțelegere. Stația 13 își propune să valorifice bogăția universului caragialesc și să aducă în lumina scenei aspecte mai puțin explorate din opera lui Caragiale.

 

Regia: Alexandru P. Rusu

 

Adaptare scenariu: Silvia Dumitrache

 

Scenografia: Ileana Zirra

 

Muzică: Sarah Mitrofan

 

Grafică: Mădălina Sinoae

 

Cu: Dan Apavaloaie, Ana Maria Bercu, Remus Stănescu, Valentina Visarion Mingopol

 

Despre regizor 

Alexandru Rusu s-a născut în Repuplica Moldova și are 33 de ani. La 17 ani a decis devină actor, a intrat la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice de la Chișinău (AMTAP), pe care a și absolvit-o patru ani mai târziu. A jucat în mai multe teatre de la Chișinău – Teatrul Eugene Ionesco, Alexei Mateevici și Teatrul de Revistă „Ginta Latină”. Împreună cu câțiva colegi de facultate s-a aventurat să deschidă un teatru independent – „Teatrul Mic” din Chișinău, experiență ce i-a definit direcția ca actor și viitor regizor. Acolo a jucat două roluri importante pentru el – Richard din „Totul în Grădină” de Edward Albee și Jack din “The Zoo Story” după același autor, ambele spectacole fiind regizate de Mihai Iorga. Tot în trupa teatrului și-a pus la încercare și abilitățile de regizor. În vara anului 2015 a realizat spectacolul „Doi pe un Balansoar” de William Gibson. Trei luni mai tîrziu a intrat la UNATC București. Despre spectacolul de licență, „Îngrijitorul” de Harold Pinter, încă nu poate spune foarte multe: „a fost un vis cumva, am vrut să fiu în același vis cu Pinter, visul de a ne reface ca oameni, de a reveni la bunătatea primară. Și atât.”

Stația 13 dupa Schite si piese de I.L.Caragiale

we also recommend

OMUL PERNĂ UNDERCLOUD #13
15.08.2020
OMUL PERNĂ

UNDERCLOUD #13
Curtea Muzeului Țăranului Român, Bucuresti

PROOF UNDERCLOUD #13
16.08.2020
PROOF

UNDERCLOUD #13
Curtea Muzeului Țăranului Român, Bucuresti

Carina pe drumul spre casă Spectacol pentru copii
22.08.2020
Carina pe drumul spre casă

Spectacol pentru copii
Mercato Kultur