fbpixel
Skip to main content

UITASEM

12+
UITASEM

12+

„Uitasem” este un show inspirat din povestea reală a unui puști din Galați care a fost izolat de mama sa într-un garaj și crescut să creadă că este reîncarnarea lui Iisus Hristos. Știrea a făcut înconjurul televiziunilor în 2007-2008, apoi arareori s-a mai auzit ceva despre subiect.

Spectacolul ficționalizează și imaginează ce se întâmplă cu viața băiatului după vârsta de 12 ani, când află că este doar un om ca toți ceilalți. O poveste despre memorie, afecțiune, despre lucruri pe care le-am crezut uitate, dar care ne urmăresc mereu. Un coming of age care pornește din Galați, ajunge-n Berlin și face un ultim stop la București.

O poveste despre nevoia noastră de a fi însemnați, despre mesianismul mic de zi cu zi, despre ce rămâne în urma primei iubiri, despre puterea proiecțiilor celorlați asupra vieții noastre. 

 

 

Oana Stoica, Dilema Veche - "Spectacolul vorbeşte despre vulnerabili şi vulnerabilităţi, despre cum abuzatul devine abuzator sub presiunea unei societăţi care extrage profit din orice, inclusiv din suferinţă. Societatea colcăie de violenţă, sărăcie şi demenţă, sistemul social se află într-o degringoladă deloc poetică, dar textul are pasaje lirice, inclusiv unul despre căprioare, cruzime şi frică, o metaforă a inocenţei asasinate. Ceea ce rezultă este un poem dramatic care analizează, într-o ramă biblică, modul în care sărăcia şi traumele determină traseul individului (religia şi Biserica apar, ca subiecte, şi în altă piesă a lui Gabriel Sandu, Tatăl meu, preotul)." 

***^^^***

Cu: Nicholas Cațianis, Edith Alibec, Andrei Raicu (muzică live)

Text și regie: Gabriel Sandu

Video: Ana Cârlan

Scenografie: Andra Manea

Muzică originală: Andrei Raicu

Ilustrație: Andrei Popa

Light design: Dragoș Petrișor

***^^^***

GALAȚI meets ᗷEᖇᒪIᑎ meets ORTODOXISM HARDCORE meets SOFT B̳D̳S̳M̳

 meets FIRST LOVE meets 【TECHNO MUSIC】meets JESUS meets  ᔕᑌᖇᐯIᐯᗩᒪ meets T̶R̶A̶U̶M̶A̶ meets UITASEM

***^^^***

Textul „Uitasem” a fost premiat în cadrul competiției Focus Drama 2018. 

Parteneri Media: VICE România, Scena9, Decât O Revistă, Libertatea

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării. 

 Informații utile:

1. Respectăm regulile, așadar reducem capacitatea spațiului la 50% și permitem accesul doar persoanelor care au certificatul verde.

2. În interior, masca este obligatorie și va acoperi nasul și gura.

3. În sala de teatru nu permitem accesul cu alimente și/sau băuturi.

4. În timpul spectacolului, restaurantul și barul nu funcționează.

5. Nu putem rezerva bilete. Le puteți achiziționa oricând de pe eventbook.ro sau de la Point, de joi până duminică, de la 11:00 la 22:00.

Vă mulţumim pentru înţelegere și vă așteptăm cu drag!