fbpixel
Skip to main content

Iași: Oscar și Tanti Roz/a doua reprezentație

Iași: Oscar și Tanti Roz/a doua reprezentație

Iași: Oscar și Tanti Roz/a doua reprezentație

Teatrul Bulandra prezintă Oscar și Tanti Roz – nu doar povestea unui copil nedreptățit de soartă, care stă de vorbă cu Dumnezeu; e povestea noastră, a tuturor. Există în textul lui Eric Emmanuel Schmitt un mesaj tulburător: oricare dintre noi poate fi Oscar, dar cu un dram de noroc în plus. Mai multe zile dăruite înseamnă să încerci să te bucuri de viață, indiferent de cum ți-e hărăzită - în chip de premiu ori de pedeapsă - fără a uita, totuși, să răspândești binele în jurul tău.

"Am avut din prima o întâlnire aparte cu Oscar şi Tanti Roz şi am ştiut imediat că o să-l fac. Când am citit cartea lui Eric Emmanuel Schmitt, am simţit că ceva se leagă, a fost ca o minune care plutea în aer. (...) Personajul principal din piesa asta nu e Oscar, nu e Tanti Roz, ci Dumnezeu."

 "De ce lasă Dumnezeu pe lumea asta boli şi bolnavi? Dacă e atât de bun, de ce lasă atâta suferinţă? Am găsit şi răspunsul: pentru că viaţa e un împrumut."

 "În secolul nostru uităm de moarte, fiind atât de bolnavi de orgoliu, atât de avizi să fim noi cei mai mari, cei mai tari, cei mai buni, să avem de toate. În starea asta de "beţie" ni se spune: "Ai cancer", şi atunci nimic nu mai are valoare, nimic nu mai contează... Ne dăm seama ce mici suntem, deşi credeam că putem moşteni pământul."  (Interviu cu Marius Manole, Adevărul)

Cu "Oscar şi Tanti Roz" teatrul redevine un spaţiu al excelenţei, unde spectatorii vin să vadă  adevărul. Spectacolul de la Teatrul Bulandra e unul profund, puternic şi tulburător despre viaţă şi moarte.

Între "Dragă Dumnezeu" şi semnătura de final: "Te pup. Pe mâine!" este documentată viaţa unui copil de zece ani, care îşi trăieşte ultimele zile... Romanul lui Eric Emmanuel Schmitt, regizat si dramatizat de Chris Simion - Mercurian, capătă o forţă uluitoare.capătă o forţă uluitoare.

Adina Mastalier, scenografa spectacolului, a reuşit să ridice într-un spaţiu limitat o construcţie elaborată, cu numeroase compartimente secrete, care sunt revelate publicului puţin câte puţin, schimbând perspectiva privitorului şi povestind în imagini şi lumini rutina dură a vieţii de spital.

Oana Pellea (Tanti Roz) este o combinaţie de fragil şi forţă, de tandreţe şi iubire necondiţionată care de la început te cucereşte. Cuplul pe care-l face cu Marius Manole (Oscar) are o chimie aparte, o sinceritate care lucrează organic asupra spectatorului. Cristina Casian (Bacon) şi Antoaneta Cojocaru (Peggy Blue) sunt două prezenţe care în ecuaţia spectacolului spun povestea speranţei. (Ioana Moldovan)

DISTRIBUȚIE:

 

Tanti Roz - Oana Pellea

Oscar - Marius Manole

Peggy Blue - Antoaneta Cojocaru

Bacon - Cristina Cassian

Dramatizarea și regia: Chris Simion Mercurian

 

Scenografia: Adina Mastalier

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


Medea's Boys
20:00 - Friday, 29 September
Medea's Boys
Apollo111 Teatrul
TOT CE-I MINUNAT ÎN LUME  de Duncan Macmillan și Jonny Donahoe
20:00 - Saturday, 30 September
TOT CE-I MINUNAT ÎN LUME 
unteatru
PUȘLAMAUA
19:30 - Friday, 29 September
PUȘLAMAUA
Teatrul Infinit
Punctul Nemo
20:00 - Wednesday, 11 October
Punctul Nemo
#performance #teatru
Reactor
John, not Valiant
19:00 - Tomorrow, 24 September
John, not Valiant
Casa Tranzit