fbpixel
Skip to main content

Un Aro Roșu la Muzeu

Un Aro Roșu la Muzeu

Romana

Flavia Giurgiu a descoperit în curtea Muzeului de Artă Contemporană un Aro roșu părăsit, model 1990. Ca să îi afle povestea a vorbit cu angajați ai muzeului, paznici și vizitatori. Mașina este înconjurată de legende și istorii care, toate, converg către o întrebare recurenta: ce utilitate mai are mașina asta? Artista i-a redat viața într-un performance-manifest care vorbește despre artă și cultură și despre contextul în care acestea reușesc sau nu să existe.

”N-am fost  întotdeauna săraci

Am ajuns săraci

Întru totul săraci.

Ce ne facem?”

Flavia Giurgiu decodifică miturile, motivele și realitățile din spatele producției artistice în context. 2018 a fost declarat anul Centenarului iar politicile culturale au ghidat – prin finanțări – manifestările artistice. Artiste și artiști au reacționat, prin creațiile lor, la stimulări ale statului de a sărbători identitatea națională. Atitudinea abandonului face parte din istoria noastră identitară iar Flavia Giurgiu forțează un discurs artistic și cultural prin care caută Responsabilitatea. De asta Un Aro roșu la Muzeu vorbește, nu tace.

 

Concept: Flavia Giurgiu

Performer invitat: Andrei Brădean

Curatoare: Ioana Păun

Produs de Biatrice Cozmolici

Garfică afiș: Maria Drăghici

Suport tehnic: Zory David


Un Aro roșu la Muzeu face parte din Programul de Arte Performative al MNAC și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Teritorii Libere este o platformă de producție și susținere a artiștilor tineri de avangardă, români și internaționali, care dezvoltă practici prototip de Performance/Live Art. Ea este coordonată de Ioana Păun și continuă să se extindă. Dacă aveți propuneri și idei, le așteptăm la performance@mnac.ro.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

we also recommend

29.10.2022
Baladele Memoriei


Reactor, Cluj-Napoca

Moroi
01.01.2022 - 31.12.2022
Moroi


Online, TNRS - SCENA DIGITALA

EXTRACONJUGAL De Neil Simon
21.10.2022
EXTRACONJUGAL

De Neil Simon
Teatrul de Artă București