HULLÁM / VALUL

14+ maghiară română
HULLÁM / VALUL

HULLÁM / VALUL 14+

maghiară română

HULLÁM / VALUL

 

Rendezte/Regia: Imecs-Magdó Levente și Visky Andrej

Szöveg/Text: az azonos című film alapján Imecs-Magdó Levente és Visky Andrej/Imecs-Magdó Levente și Visky Andrej, bazat pe filmul cu același titlu

Dramaturg: Visky Andrej

Jelmeztervező/Costume: Bocskai Gyopár

Zene/Muzică: Visky Péter

Videó/Video: Bethlendi Tamás

Hang és fény/Sunet și lumini: Sipos Júlia

Plakát/Afiș: Benedek Levente

 

Szereplők/Distribuție:

DÉGI KRISTÓF, tanár/profesor: Imecs-Magdó Levente

NAGY ÁGOTA, tanár, előbbi élettársa/profesoară: Erdei Emese

KÖBLÉNYI ÁRPÁD, tanár/profesor, APÁK/TAȚI, HAVER, dealer: Mostis Gergő

SZALAI JUDIT, igazgatónő/directoarea, ANYÁK/MAME: Kicsid Gizella

KARINA: Benkő Boróka/ Szilágyi Gabriella

MÁRK: Román János

GUSZTI: Mostis Balázs/ Balázs Joshua

LIZA: Horváth Anikó/ Gál Alexandra

ANDI: Brenzovics Eli

BENDZSI: Péntek Balázs

ADÉL: Sarkadi Antónia

LOTTI: Görög-Czintos Orsolya

KURUC: Szekeres Alpár

SÁRA: Czakó Réka

ORSI: Ajtay Dorka

HAJNI: Török Júlia

 

HU

“Jövő héten projekthét! A matematika, informatika, nyelvek és irodalom órák órarend szerint meg lesznek tartva, a többi tantárgy helyett azonban úgy tanár, mint diák a projekthét témájára fókuszál. A projekthét célja, hogy a diákok, rendhagyó tanítási módszerek segítségével megismerkedhessenek különböző államformákkal, politikai struktúrákkal és ideológiákkal, azzal a várt eredménnyel, hogy tudatos, aktív, társadalomformáló állampolgárokká válljanak. A jövő hét folyamán a demokrácia, az anarchia és az autokrácia van terítéken. Az aktív és építő jellegű részvétel elvárás!”

Az előadás a Váróterem Projekt első kísérlete arra, hogy miként lehet egy teljes értékű színházi alkotást létrehozni hivatásos felnőtt, és amatőr diákszínészek közreműködésével. A középsikolai történet, mely sajnos aktuálisabb, mint valaha, a líceumi diákokat foglalkoztató Váróterem Színházi Műhely eredményeként kerül bemutatásra.

 

RO

“Săptămâna viitoare este săptămână de proiect! Cursurile de matematică, informatică, limbi străine și literatură se vor desfășura conform orarului, dar în locul celorlalte materii, atât profesorul, cât și elevul se vor concentra pe tema săptămânii de proiect. Scopul acestei săptămâni este de a le permite elevilor să învețe despre diferite forme de guvernare, structuri politice și ideologii prin metode de predare neconvenționale, rezultatul așteptat fiind acela de a deveni cetățeni informați, activi și responsabili din punct de vedere social. Temele de săptămâna viitoare sunt democrația, anarhia și autocrația. Se așteaptă o participare activă și constructivă!“

Spectacolul este primul experiment al celor de la Váróterem Projekt de a crea o operă de teatru sine stătătoare cu actori profesioniști și elevi amatori. Povestea de liceu, care din păcate este mai actuală ca niciodată, este rezultatul Atelierului de Teatru Váróterem, care îi implică pe elevi liceeni.

 

 

Az előadás létrejöttét az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő lebonyolításában, a Nemzeti Tehetség Program keretében a magyarországi Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatta. További támogatók: Nemzeti Kulturális Alap (NKA) és Kolozsvár Polgármesteri Hivatala

/

Spectacolul a fost sprijinit de Ministerul Culturii și Inovării din Ungaria, în cadrul Programului Național de Talente, sub auspiciile Agenției de Sprijinire a Resurselor Umane. Alți sponsori: Fondul Cultural Național (NKA) și Primăria Municipiului Cluj Napoca

 

RO

Reprezentația are loc în cadrul proiectului Fágáș. Perspective multiculturale - consolidarea antreprenoriatului cultural din Cluj-Napoca în context interetnic româno-maghiar.

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

HU

A rendezvény a Fágáș: multikulturális perspektívák - a kulturális vállalkozói szellem erősítése Kolozsváron, román-magyar interetnikus kontextusban elnevezésű projekt része.

A projektet a RO-CULTURA program keretében az EGT Alap 2014-2021 támogatja.

EN

The event is part of the Fágáș project. Multicultural perspectives - the consolidation of cultural entrepreneurship in Cluj-Napoca in the Romanian-Hungarian interethnic context.

Program financed by the SEE Grants 2014-2021 within the RO-CULTURE Program.

 

Location
Date
Price
Order
Location
Date
18:00 - Tomorrow, 20 April 2024
maghiară română
Order

50 lei (Bilet susținător)


Order

35 lei (Bilet (preț întreg))


Order

25 lei (Bilet (preț redus))

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend