HARMONIC MOTION DANCE PACK

HARMONIC MOTION DANCE PACK

HARMONIC MOTION DANCE PACK

HARMONIC MOTION DANCE PACK conține 3 ateliere de mișcare susținute de membrii companiei în perioada 4 Aprilie – 25 Mai 2025.

Pachetul este valabil doar pentru următoarele 3 sesiuni:

Grounded Movement – 4 – 13 Aprilie

Beyond Technique – 2 – 11 Mai

Round Around – 16 – 25 Mai

Cursurile nu pot fi recuperate în cadrul unei alte sesiuni din afara pachetului curent.

Descrierea Atelierelor:

Atelierul “Grounded Movement” își propune să dezvolte o înțelegere mai profundă a modului în care ne mișcăm corpurile, utilizând experiențele personale de viață pentru a dizolva tipare vechi și a explora noi expresii artistice într-un spațiu creativ și sigur. Prin exerciții de improvizație din dansul contemporan, metode somatice și tehnici din house dance, participanții își vor îmbunătăți coordonarea, memoria, muzicalitatea, abilitatea de a crea momente de dans spontane și vor fi mai ancorați în momentul prezent.

Folosirea practicilor somatice are ca scop atingerea unei stări de echilibru și ancorare în momentul prezent prin stabilirea armoniei dintre minte, trup și suflet. Aceste practici ajută la eliberarea tensiunilor acumulate în corp, oferind claritate în gândire și percepție.

Includerea mișcărilor de footwork din House Dance se concentrează pe dezvoltarea coordonării, muzicalității și o mai bună înțelegere și percepție a ritmului și fluxului (interior și exterior). Vom folosi secvențe de pași din house pentru a crea fraze de mișcare pe care le putem utiliza ulterior pentru a traversa și explora spațiul.

Atelierul „Beyond Technique” are ca scop explorarea posibilităților și a libertății de mișcare regăsită în interiorul propriului corp. Cursanții se vor familiariza cu spațiul, lucrul cu partenerul, și vor accesa diferite principii și calități de mișcare prin intermediul improvizațiilor ghidate, a exercițiilor de coordonare și floorwork.

De asemenea, lucrul pe baza compoziției coregrafice are ca scop îmbunătățirea capacității de memorare rapidă, adaptarea la o diferită logică corporală prin respectarea elementelor care alcătuiesc frazele de mișcare: punctele de contact cu solul, punctele de orientare a corpului în spațiu, calitatea mișcării și timpul în care fiecare acțiune se desfășoară.

În urma asimilării frazelor de miscare, se va schimba perspectiva din care poate fi privită construcția coregrafică, punand accent pe calitatea individuală a participanților de a transforma și de a schimba calitatea frazelor de miscare pe baza unor teme și obiective.

Atelierul “Round Around” are ca temă principală ideea corpului rotund ce va fi aprofundată prin exerciții specifice ce ajută la înțelegerea necesității corpului de a se afla în contracție prin poziționarea acestuia în poziția fetală. Corpul rotund este o poziție naturală a corpului ce poate fi privită ca o acțiune defensivă prin transformarea conștientă sau inconștientă a unui impact (punct de contact) în impuls generator de de energie continuă.

Conștientizarea integrării momentului de impact (cu solul /partenerul /un segment al propriului corp) poate conduce la eficientizarea acțiunii corporale prin decizia de a transforma sau nu impactul în impuls generator de energie continuă în funcție de necesitate.

Ideea de “Rotund/Rotunjime” este aprofundată pe mai multe paliere: 

I. Mișcare circulară

II. Transformarea impactului în impuls continuu prin curbarea corpului 

III. Circularitate în Contracție și Extensie 

IV. Lucrul simultan cu Linia Dreapta și Linia Curbă și tranziția constantă de la una la cealaltă în funcție de necesitate

V. Rolling – tipuri de rostogolire, conștientizarea corpului în relație cu solul

VI. Săritura vs Suspensie privite ca Proces și Actiune Integrată a Procesului – Teorie și comparație aplicată: asemănări și deosebiri 

VII. Săritura Rotunda – Folosirea principiilor tipurilor de rostogolire și aplicarea acestora în săritură

VIII. Săritură/Suspensie + Rolling – Generarea conștientă a unui impuls prin Săritură sau Suspensie și folosirea acestuia pentru a construi mișcare continuă pe schimb de nivel

IX. “Împrejur” – folosirea noțiunilor “Linie Dreaptă/Linie Curbă” pentru a le aplica în deplasarea prin spațiu

Biografie Profesori:

Iulia Andro este dansatoare profesionistă, cu pregătire în dans contemporan, improvizație și street dance. Este membră a companiei de dans contemporan Contemporary Creative Dreamers și studiază Coregrafie și Artele Spectacolului la Universitatea Națională de Teatru și Film „I.L. Caragiale” din București. Iulia are peste 10 ani de experiență în dans, acumulată prin participarea la ateliere, cursuri intensive și programe de dezvoltare naționale și internaționale. A studiat cu artiști renumiți precum David Zambrano, Horacio Macuacua, Jennifer Moonson, Archie Burnett, Kyle Tutin, Toby Deedaran, Mecnun Giasar, Mihai Petrini, Alex Nuț, Daniel Dragomir, George Pleșca și alții.

Andreea Vălean este absolventă a Liceului de Coregrafie "Floria Capsali" București, promoția 2017. A absolvit studiile de licență Artele Spectacolului - Coregrafie 2020, și masterat, specializarea "Artă Coregrafică" în 2022 la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" București.

Pentru a-și dezvolta în continuare aptitudinile de dansator, Andreea a particicipat la Kalamata Dance Festival ediția 2022, 2023 și 2024 unde a lucrat cu profesori recunoscuți internațional, precum Anton Lachky, Horacio Macuacua, Linda Kapetanea, Josef Frucek, Edivaldo Ernesto, Lali Ayguadé.

În calitate de balerină, a colaborat cu Opera Comică pentru Copii în perioada 2015 – 2017, iar începând cu stagiunea 2017 până în prezent, este membră a corpului de balet al Operei Naționale București. Astfel s-a făcut remarcată în rolurile solistice: “Tzeitel” – Tewye, “Lebede Mici” – Lacul Lebedelor, “ Dans rusesc” – Spărgătorul de Nuci, “Solo Tobe” – Baiadera, “Solo Ceardaș” – Coppelia.

În dansul contemporan performează alături de compania Contemporary Creative Dreamers, în spectacolele “When Darkness Becomes Light”, “Nihil Sine Deo”, “The Last Raid of Humankind” semnate de coregraful Daniel Alexandru Dragomir. De asemenea, colaborează cu Platforma 13 în spectacolele “Pe aici se evadează, alergați?!”,” Play Replay Remix”, "Balkan Ballerinas" - în coregrafia Ancăi Stoica și Sergiu Diță.

În calitate de coregraf, a creat “Hold ON” – prezentat la Seara Tinerilor coregrafi 2019, “Let me slip Through Your Fingers” – duet prezentat la Florence Dance Festival 2022 și Seara Tinerilor Coregrafi ONB 2021, “Scraps of Sky” – solo prezentat la Seara Tinerilor Coregrafi 2021, la Jerusalem International Solo Dance Festival 2022 și SzólóDuó 2023, “Earthly Links” – duet prezentat la Florence Dance Festival 2022, și spectacolul de disertație “Nexus” – creat în mai 2022 care a primit premiul “Cel mai bun spectacol de coregrafie” în cadrul Galei Absolvenților U.N.A.T.C. 2022 și premiul Festivalului Dbutan-T 2023. 

Ca asistent coregraf a lucrat la “The Last Raid of Humankind” și “Jurnalul Iubirii” – spectacol aflat în repertoriul Operei Naționale București.

Daniel Dragomir este un artist ce activează în domeniul Artei Coregrafice. Este coregraf, dansator, profesor și managerul companiei independente Contemporary Creative Dreamers.

Este absolvent al studiilor de licență, specializare “Artele Spectacolului – Coregrafie” (2017), și al studiilor de master, specilizare “Artă Coregrafică” (2019), la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" București.

Pentru dezvoltarea sa ca dansator și coregraf a participat la ateliere și seminarii naționale și internaționale cu profesorii: Simona Deaconescu, Valentina de Piante, Kalamata Dance Festival 2022 (Edivaldo Ernesto, Lali Ayguadé, Christine Gouzelis & Paul Blackman, Akira Yoshida, Arias Fernandez), Kalamata Dance Festival 2023 (Anton Lachky, Horacio Macuacua, Linda Kapetanea, Josef Frucek), Fabian Wixe, Natalia Pieczuro, Vittoria de Ferrari Sapetto, Antonio Minhoca (Alemar Capoeira București).

În calitate de coregraf a creat spectacolele „Nu mai sunt eu (2016)”, „When Darkness Becomes Light” ( 2017), „Nihil Sine Deo” (2019), „The Last Raid of HumanKind” (2021) , “Let me slip Through Your Fingers” (2022), „Oaza Nebunilor” (2023).

În calitate de profesor susține ateliere dedicate celor de nivel începător, dar și ateliere dedicate celor de nivel avansat și profesioniștilor din domeniul Artei Coregrafice: U.N.A.T.C “I.L.Caragiale” București, Compania de dans “Unfold Motion” Timișoara, Universitatea “George Enescu” Iași, Festivalul “Ideo Ideis”, Programul de studiu “Creative PlayGround Intensive”.

În calitate de manager și coregraf al companiei Contemporary Creative Dreamers implementează proiecte bazate pe activitățile de producție și difuzare de spectacole și activități în zona educațională (ateliere pentru începători, ateliere pentru profesioniști cu profesori ce își desfășoară activitatea la nivel internațional, programul de studiu “Creative PlayGround Intensive”.)

Descrierea Companiei:

Compania Contemporary Creative Dreamers este o organizație culturală independentă ce își desfășoară activitatea în domeniul Artei Coregrafice începând cu anul 2018, an în care compania a fost înființată la inițiativa coregrafului Daniel Dragomir. 

Scopul organizației este construirea unui context propice pentru desfășurarea de activități artistice în zona dansului contemporan, pentru tinerii dansatori, compozitori și artiști vizuali.

Printre principalele obiective, se enumeră:

1. Dezvoltarea Artei Coregrafice din Romania prin producția și difuzarea de spectacole de dans contemporan la nivel național și internațional;

2. Creșterea calității pregătirii dansatorilor profesioniști prin organizarea unor programe intensive de formare profesională;

3. Susținerea noii generații de profesioniști prin proiecte dedicate elevilor și studenților instituțiilor de învățământ vocational de stat și din mediul privat;

4. Încurajarea practicării dansului contemporan ca formă de dezvoltare corporală de către orice persoană prin organizarea constantă de ateliere de dans contemporan pentru amatori;

5. Conectarea la contextul internațional și construirea unei platforme educaționale internationale prin invitarea și găzduirea atelierelor susținute de profesori ce își desfășoară activitatea la nivel internațional;

Lieu
Date
Prix
Commande
Lieu
Date
4 Aprilie - 25 Mai 2025
Commande

700 lei

Online Sale Closed

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe