TEHNOMANȚIA citirea în cablurile scenei Casei Tranzit

RO sau EN
TEHNOMANȚIA citirea în cablurile scenei Casei Tranzit

TEHNOMANȚIA citirea în cablurile scenei Casei Tranzit

RO sau EN

Dacă spiritismului de secol XVIII se contura ca opoziție la credința în progresul tehnico-științific nou apărut și văzut ca singură formă posibilă de salvare a lumii, acum, odată cu epuizarea anumitor credințe în progresul tehnologic, vom încerca o mișcare inversă de relocare a agenției, în care vom însufleți tocmai tehnologia. Spiritul, orice spirit, va pune stăpânire pe tehnologic și cablurile scenei care până atunci au stat pitite în întuneric, ascunse privirii, dar servind de acolo magiei scenei, vor trece din spectrul invizibil în cel vizibil și vor deveni din mediu tehnologic Medium. Iar Andreea David, folosindu-și capacitățile și calitățile performative, va vedea și prevedea prin cabluri, dincolo de ce e prezentat și reprezentat, într-o citire a unei partituri prin excelență invizibile a destinului.

Performance-urile din timpul zilei sunt unu la unu (one to one). Pentru sesiunile unu la unu, voi citi destinul personal al fiecărei persoane și voi da răspunsul la o întrebare neliniștitoare.

Performance-urile din timpul serii vor fi alocate citirilor de grup și destinului acestora. Grupurile trebuie să fie deja formate. Membrii trebuie să aibe deja o legătură, o cauză sau un ideal comun (formații muzicale, familii mai mult sau mai puțin extinse, comunități, trupe de teatru, grupuri de acțiune sau activiști, angajații unei instituții, membri unei asociații, organizații, fundații sau a unui partid, o grupă de liceu sau facultate, sau o simplă gască de prieteni).

Citirile pot avea loc în limba română sau engleză.

Puteți opta pentru unul din intervalele orare

15 august: 13-14h, 15-16h, 17-18h, 19-20h (grup)

16 august: 11-12h, 13-14h, 15-16h, 17-18h, 19-20h (grup) 17 august: 13-14h, 15-16h, 17-18h, 19-20h (grup)

18 august: 11-12h, 13-14h, 15-16h, 17-18h, 19-20h (grup)

„Având o formare în arhitectură, sunt fascinată de arhitectura spațiului scenei, de materialitatea și conținutului ei, în contrast cu ceea ce reprezintă - un loc abstract, conceptual, un punct zero al convenției scenice. Dintre toate elemente scenice de bază în dans (covor, cortina sau schela de lumini), în ultima perioadă, mi-au atras atenția cablurile. Ele nu doar că au non-culoarea neagră, dar sunt și ascunse de orice privire. Contrar funcției lor tehnologice, de a conecta situații, ele se ascund privirii pitite în spatele cortinei sau sub covoare și rămân în invizibil. Prin camuflare totală, ele nu există decât în virtutea funcției lor. Ce mă fascinează cel mai tare la ele este că produc magie. Apeși pe un buton si la distanță se aprinde o lumină. În sensul acesta cablurile acționează ca medium și starea aceasta a lor e similară cu cea a performerului. De aici a apărut dorința de a explora ideea performerului și a cablurilor ca medium într-o practică a divinației. În loop-urile cablurilor, în curbele și liniile lor, voi citi “viitorul” doritoarelor/doritorilor. Printr-o aruncare/aranjare a lor, de către persoana care va dori o citire, se va revela forma răspunsului la o întrebare sau a “viitorului”/”destinului” acesteia.” (A.D.)

Andreea David este coregrafă, dansatoare și fostă arhitectă. Interesul ei în practici de divinație artistică, manifestate prin intermediul performance-ului, începe încă din 2017, odată cu lucrarea Latent Show (o anagramă a talentului), dezvoltată împreună cu Cristian Nanculescu-Nanci. Acolo, performance-ul, performerul sau orice formă de prezență receptivă deveneau medium pentru ceea ce urma să se întâmple; pentru ceva, neîndoielnic, dincolo de sfera lor de control, dar care lua formă potențială prin “talentul lor scenic/performativ”. Lucrările si colaborările ei sunt prezentate la Centrul Național al Dansului București (CNDB), ccn Montpellier, Blackbox Theater Oslo, HAU2 Berlin, festival del Silencio Milano, l’abri Geneva, ImpulsTanz Viena, Temp d’image și Reactor Cluj, Teatru Fix Iași, Seoul, Bucuresti. În 2020 primește premiul CNDB pentru contribuția adusă dansului contemporan. În prezent, Andreea activează în grupul de acțiune Aici a fost o pădure / Aici ar putea fi o pădure, a cărui misiune e apărarea si salvarea celor 12 ha de teren retrocedat ilegal din parcul IOR și supus unor otrăviri și incendieri repetate.

În acest moment, nu avem programată nicio reprezentație viitoare.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

Îți recomandăm